Storitve v dermatološki kliniki


dermatologi

Obisk dermatologa je lahko potreben zaradi različnih razlogov. Gre namreč za specialista, ki se ukvarja z boleznimi kože, lasišča in nohtov. Dermatologi (https://dermatologi.si/) pa se ne ukvarjajo samo z resnimi boleznimi, ampak je lahko obisk dermatološke ambulante zgolj preventiven ali zaradi estetskih razlogov. Največkrat gre za pregled kožnih znamenj, ki so prisotna pri vseh ljudeh. Z njihovo pomočjo se najlažje odkrije resnejše bolezni, kot je kožni rak. V takih primerih je potrebno kožno znamenje odstraniti. Dermatologi lahko kožno znamenje odstranijo tudi, če je za človeka moteče. Nazadnje pa je dermatološka klinika tudi pravi naslov za vse tiste, ki si želijo laserskega odstranjevanja dlak.

dermatologi

Preventivni dermatološki pregled

Vsaka oseba bi morala vsaj enkrat na preventivni dermatološki pregled. Gre za pregled, kjer dermatolog pregleda stanje kože in naslovi tiste težave, s katerimi se morda pacient sooča. Lahko gre za podrobni pregled kožnih znamenj in svetovanje, kako samostojno nadaljevati s pregledom znamenj. Nekateri pa se soočajo s težavami s kožo, pa naj gre za aknasto kožo, srbečico ali luščenje kože. Naloga dermatologa je, da podrobno pregleda kožo in opravi diagnozo. Pri takih primerih načeloma ne gre za resno bolezensko stanje, lahko pa je zelo moteče in otežuje vsakdanje življenje.

Obisk dermatologa je primeren tudi za tiste, ki se soočajo s plešavostjo, glivičnimi okužbami ali pa si želijo odstraniti bradavice oz. benigne tumorje. Torej obisk dermatologa ni samo iz zdravstvenih, ampak tudi zaradi estetskih razlogov. Obisk dermatologa je zato velikokrat samoplačniški. Na tak način se izognete tudi dolgim čakalnim vrstam.

Pregled in odstranitev kožnih znamenj

Kožna znamenja se pojavijo pri vsakem človeku. V večini primerov niso nevarna in so povsem nekaj normalnega. Lahko pa se pojavi nenavadno znamenja ali pa opazite, da se znamenje začenja  spreminjati. Lahko začne rasti, spreminja obliko ali pa barvo. V takem primeru je potreben obisk dermatologa, da oceni ali je znamenje nevarno in bi lahko postalo rakavo.

Če dermatolog oceni, da je kožno znamenje nevarno za zdravje, ga je potrebno odstraniti. Znamenje se lahko odstrani kirurško ali pa lasersko. Idealno je, če se lahko nevarno znamenje odstrani lasersko, ampak če to ni mogoče, se kožno znamenje odstrani kirurško. V takem primeru se znamenje izreže in rana se zašije. Na koncu lahko ostane brazgotina. Pri laserskem odstranjevanju znamenja na koncu ni sledu brazgotinjenja. Zaradi tega je laser priljubljen pri odstranjevanju tistih znamenj, ki človeka motijo zaradi estetskih razlogov, niso pa nevarna.

Lasersko odstranjevanje dlak

Marsikdo se sooča s poraščenostjo. Lahko gre za ženske ali moške ne glede na starost. Če vam je pogosto britje ali voskanje odveč, se lahko odločite za lasersko odstranjevanje dlak. Tudi te posege izvaja dermatolog. Lasersko se lahko odstrani dlake na kateremkoli delu telesa. Moški se pogosto odločajo za odstranjevanje dlak na hrbtu ali prsih, pri ženskah pa se najpogosteje lasersko odstranjuje dlake na bikini predelu, na obrazu in pod pazduho.

Za dokončno odstranitev dlak je potrebnih več obiskov, saj so dlake v različnih fazah rasti in le z več terapijami se boste dokončno znebili vseh dlak. Sam poseg je neboleč in poteka razmeroma hitro. Prav tako se lahko po posegu takoj vrnete na delo.

Nedavne objave