Katero električno kolo izbrati za sebe in družino?


električno kolo

Električno kolo lahko vozi vsak, neglede na starost od sedmega leta naprej in neglede nato, ali ima izpit za avto in motor lai ne. To je običajno kolo, ki ima vpet motor, ki pomaga pri premagovanju klancev in razdalj. Zato je električno kolo še posebej primerno za tiste, k imate težave s hojo ali nimate drugega prevozne sredstva za v šolo in za na delo ter po nakupih ali k zdravniku. Ker deluje tako, da ga lahko poganjate in ko je potrebno, se vklopi motor, ohranjate naravo čisto.

električno kolo

Kakovostno električno kolo je primerno za mestno vožnjo, za vožnjo po cestah, gorah, brezpotjih ali za izlete in adrenalinske vožnje. Odvisno je, katerega izberete za kateri namen. Zelo veliko športnikov ga tudi uporablja za treninge. Postavi se vprašanje, kako izbrati pravo električno kolo za sebe.

Vsekakor se morate najprej ozreti po tem, za kaj ga boste uporabljali. Če ga boste uporabljali za mestno vožnjo za v šolo ali službo, potem izberite mestno kolo. Deli s e na ženske in moške. Ženska kolesa so prijaznejša za sestopanje, ker so nižja in imajo dostikrat zaščito za špice, da vmes ne pridejo krila.

Mestno električno kolo je opremljeno za mesta v skladu s predpisi, zato imajo vedno nameščene zavore, luči, največkrat tudi zvonec. Lahko namestite tudi odsevnike na bokih in košare na prtljažnik lai krmilo za prevoz tovora. Pri tem pazite, da ne presežete skupaj s težo kolesa in tovora ter vašo težo celotne nosilnosti kolesa.

Lahko izberete tudi treking električno kolo, ki je hibrid me mestnim kolesom in med kolesom za cestno vožnjo. Z njim se da premagovati večje razdalje in voziti po urjenih cestah. Ima take gume, da se lahko peljete tudi po slabih lai makadamskih cestah. Večina ga poleg vožnje v šolo in službo ter po opravkih uporablja tudi za rekreacijo in daljše izlete.

S tovornim električnim kolesom boste lahko prevažali večje tovore, ker je ojačano in ima večjo nosilnost. Namenjeno je tistim, ki veliko potujete ali na primer raznašalcem hrane in paketov. Gre za bolj namensko kolo z motorjem, ki se ne uporablja velikokrat.

Veliko več povpraševanje je na primer po gorskem električnem kolesu. Gorsko električno kolo ima posebne močne in robustne gume, ki zdržijo neraven in grob teren, kot je vožnja po gozdu, kamenju in makadamu. To kolo se dosti uporabljal za rekreacijo in divje adrenalinske vožnje. Ni pa primerno za mestno in urbano vožnjo. Ni opremljeno za vožnjo po cestah in niti ni temu namenjeno.

Mladinsko električno kolo je namenjeno vsem uporabnikom, tako mlajšim, kot starejšim in tistim, ki imajo težave z motoriko ter nogami. To kolo je največkrat tudi zložljivo. Zato ga lahko nesete na avtobus ali vlak, ker je tudi zelo lahko.  Če ste družina, in bi radi vsi uporabljali kolo na električni pogon, potem je to kolo kot nalašč za družino. Ima tudi nastavljivo krmilo in sedež za vse velikosti postav.

Eno od zgornjih naštetih koles vam bo gotovo ustrezalo. Cene so kar različne, od 800 evrov pa do nekaj tisočakov in celo do 15 tisočakov, če izberete posebno in zelo kakovostno kolo. Običajno pa so cenejši in jih uporabniki kupijo zato, ker os cenejši od avta ter se z njimi da priti povsod. Tudi s parkiranjem ni težav niti z garažiranjem, ker zavzame res malo prostora.

Nedavne objave