Kadarkoli na Golte? Zakaj pa ne?


golte

Oddiha na potrebujemo le poleti. Potrebujemo ga tudi spomladi, jeseni in pozimi. Pa čeprav samo za par dni. Golte pa ponujajo takšno in drugačno razvedrilo skozi celo leto. Najem apartmaja je razkošje za samostojno upravljanje s prostim časom. Vstanete v skladu z vašimi življenjskimi navadami. Prav tako si pripravite hrano, ki vam je najljubša in jo pojeste takrat, ko vam najbolj odgovarja. Vmes pa načrtujete vaše priljubljene dejavnosti. Na Golteh teh ne manjka.

golte

Uživanje v prebujanju narave

Pomlad je letni čas, ko se prebuja narava. Oddih je kot nalašč za polnjenje energije po turobni zimi. Narava se prebuja in mi z njo. Čudoviti sončni vzhodi se pričenjajo ob pravšnji uri za njihovo opazovanje. Tako napolnimo dušo s čudovito energijo novega dne. Svežina dneva pa kar kliče novim dogodivščinam naproti. Na Golteh ni nikoli dolgčas, saj lahko počnemo vse , karkoli si želimo. Golte se nahajajo na vzhodnem obrobju Kamniško-Savinjskih alp na nadmorski višini okoli 1500 metrov. Ponujajo nam razkošen razgled na Savinjsko dolino. Po Golteh se lahko sprehajamo pa številnih potkah in pohodniških poteh. Mimogrede pa opazujemo prebujajočo se naravo. Na Golteh se nahaja tudi najvišji alpski vrt, kjer številne alpske rastline, začimbe in dišavnice počasi, sramežljivo kukajo iz skope kraške zemlje. Tla na Golteh so zelo porozna in vodo dobesedno kar goltajo. Od tod tudi ime tega pogorja.

Beg pred poletno vročino

Zakaj bi poletne počitnice vedno preživljali nekje na vročini ob morju? Strastni hribolasci prisegajo na svežino goratega sveta. Drevesa se že dodobra oblistajo in nudijo krasno zavetje pred močnim soncem. Številne pohodne poti pa kar vabijo k raziskovanju še neodkritih lepot narave. Poti so lahko povsem lahkotne in primerne za mlade družine z majhnimi otroki. Ob poteh pa se nahajajo številne zanimivosti. Alpski vrt je že v polnem razcvetu in nas poučuje o številnih rastlinah, ki jih lahko po želji dodajamo naši hrani. Ker je pogorje Golte kraškega nastanka, se na njem nahajajo številne vrtače in jame. Ena takih je jama Ledenica, kjer je sneg čez celo leto. Če pa ga slučajno ni, je v njej tako hladno, kot v naših hladilnikih. V starih časih so jo imenovali Bierkeller. Pivska klet. Služila je namreč za shranjevanje in hlajenje piva tamkajšnijh graščakov. Kasneje so jo uporabljali pastirji za shranjevanje živeža. Danes pa je turistična zanimivost. Za bolj zahtevne hribolasce pa je veliko planinskih krožnih poti.

Na Golteh pa je možno tudi kopanje v naravnih jezercih ali bazenu v bližnjem hotelu. Prav tako pa se v bližini nahajajo tudi termalni izviri in dvoje Termalnih zdravilišč.

Čudovita jesen

Narava se v jeseni razbohoti v vsej svoji lepoti. Golte pa nam omogočajo vrhunsko razvajanje. V gozdovih rastejo številne rastline in sadeži, ki lahko popestrijo naš dopustniški jedilnik. V bližnjem velneškem centru se lahko popolnoma sprostimo. Za osebe, željne adrenalina pa so na voljo 200 metrska jeklenica, prava plezalna stena, odkrivanje jam in skok s padalom. Adrenalina vsekakor ne bo zmanjkalo. Družine z otroki lahko po mili volji odkrivajo skrivnosti narave. Občudujejo bujno rastje številnih cvetlic. Na vseh sprehodih v okolici nas bodo pozdravile krave, ki se pasejo na prostem. Prav tako pa ti sprehodi nudijo čudovite razglede na bližnjo in daljnjo okolico. Tisoč in en razlog za krajši ali daljši jesenski odklop.

Bo 12 kilometrov smučarskih prog dovolj?

Toliko jih namreč ponuja Smučarski center na Golteh. In vse so pod strokovnim nadzorom usposobljenih tehničnih ekip, ki jih po potrebi tudi dodatno zasnežijo. Tri sedežnice nas razpeljejo po različno dolgih in zahtevnih progah. Prav tako pa še dve vlečnici. Za otroke je na njihovem prilagojenem smučišču tudi tekoči trak. Golte ponujajo odlično smuko prav za vse. Mlade, stare in vse kar je vmes in uživa na snegu. In apartma prav v neposredni bližini teh zimskih radosti je odlična izbira. Samo oblečemo se, nadenemo smučke in že uživamo v vseh radostih zasnežene zime.

Nedavne objave