Izdelava spletnih strani – prilagojena za vse stroke


Izdelava spletnih strani

Ste samostojni podjetnik ali razvita d. o. o. skupina, ki za svoje zelo kakovostne izdelke ali storitve potrebuje izpostavitev v obliki spletne trgovine ali strani? To storitev naj vam uredijo strokovnjaki za izdelavo spletnih strani, ki poznajo vse trike in pomembnosti, da bo izdelava spletnih strani urejena na nivoju vaših aktivnosti in ponudbe.

Ker se zahteve uporabnikov in trga nasploh, vsak dan večajo, moramo načrtovano in strukturirano stopiti v čevlje uporabnikov in jim zagotoviti točno to, kar v tistem trenutku iščejo/ potrebujejo. Danes vam razkrijemo najpomembnejše točke za uspešen nastop in strukturo, na spletu.

Izdelava spletnih strani

Pomembnost uspeha na spletu

Kadar se želite s svojimi izdelki ali storitvami pokazati svojim potencialnim kupcem na spletu, je v prvi vrsti treba poskrbeti, da vas spoznajo. Prepoznavnost je ključ do vidnosti, prodaje in na koncu tudi zaupanja uporabnikov. Za to, da boste prepoznani, pa je treba imeti dobro izdelano spletno stran.

Izdelava spletnih strani sestoji iz več postavk oz. namenov, ki jih za vas lahko natančno načrtujejo strokovnjaki. Različna podjetja se odločijo za drugačen pristop in način prepoznavnosti, zato tudi obstajajo strani, ki služijo različnim namenom.

Izdelava spletnih strani glede na namen

Povejte, kakšen je vaš namen pridobivanja strank, poročanja novosti in podučevanje uporabnikov o vašem izdelku ali storitvi, mi pa vam povemo, kakšna vrsta strani, bi bila primerna za vas. Ko imamo podjetje in sledimo svojim načelom ter prepričanjem, točno vemo, kaj želimo izpostaviti in ponuditi svojim uporabnikom. Na tak način se tudi začneta strukturiranje in načrtovanje primera strani.

Izbira, glede na namen:

 • predstavitev podjetja/ storitve/ izdelka,
 • pridobivanje kontaktov/ povpraševanj,
 • objava svežih novic/ informativnih in poučnih vsebin,
 • opozarjanje na prihajajoče dogodke.

Na tak način lahko določimo tudi, ali se bo kreirala: spletna stran, spletna trgovina ali pristajalna stran. Ker kot smo že omenili, vsaka služi svojemu specifičnemu namenu.

Točke, pomembne za izdelavo strani

Ko se odločite za strokovnjaka, ki mu je izdelava spletnih strani pisana na kožo, boste od njega prejeli natančen potek in načrt, kako se bo zadeve lotil. Če bi izpostavili glavne točke, ki so pomembne, da je izdelava spletnih strani popolna, bi to bilo videti takole:

 1. Vizija in strategija strani
  prva točka, ki je izredno pomembna pred postavitvijo, ker zajema natančno in skrbno določitev ciljev ter same vizije. Potrebna je definicija pomena postavitve spletne strani, njenega izgleda, strukture menija in ostalih elementov, kako bodo potekale določene informacije in kako se bo uporabnika vodilo po strani. Dobra strategija = odličen uspeh!
 2. Platforma
  Ena izmed pomembnih mejnikov je prav tako, na kateri platformi se bo stran nahajala. Najpogosteje izbrana in tudi naročniku ter njegovim uporabnikom najudobnejša za uporabo, je platforma WordPress.
 3. SEO optimizacija
  Pomembno je, da je zraven dodelanega, lepega izgleda sama stran tudi optimizirana. Kaj to pomeni? Da imajo storitve, izdelki, članki, slike, naslovi, url-ji in podobno, svojo- unikatno določeno ključno besedo, s katero se tudi uvrščajo v brskalnikih in tako omogočajo, da vas bodo uporabniki hitreje in učinkoviteje našli.
 4. Vnos podatkov
  Ko se izdelava spletnih strani zaključi je čas za vnos tekstovne vsebine, fotografij, izdelkov in podobno. Tukaj imate zmeraj na voljo dve možnosti: da le-to naredijo za vas strokovnjaki ali to uredite sami. V primeru, če imate čas in vas to veseli, z veseljem vnesite vse pomembno, da bo stran preslikala vaš način in pomembne informacije. Če pa zato nimate časa in volje, bodo to za vas uredili drugi. Tukaj le pazite, da jim boste podali vse pomembne smernice.
 5. Izobraževanje
  Kadar se zgodi, da je naročnik svež in se ne spozna na zadeve vnosa teksta, fotografij in podobno, ga lahko skupina strokovnjakov poduči, da bo znal pravilno rokovati s spletno stranjo. To so osnovni koncepti, ki jih mora vedeti, da lahko uredi lažje popravke.

Misija izdelava spletnih strani je profesionalen in pomemben korak za poslovanje na spletu, zato naj odseva potrebe in želje vaših strank in naj bo želena verzija vaše predstave o prepoznavnosti, strokovnosti in pomoči uporabnikom.

Nedavne objave