Jezikovne počitnice – gibanja, zabave in znanja polno doživetje za vaše najmlajše!


Jezikovne počitnice

Razmišljate o edinstvenem in zabavnem načinu za spodbujanje ljubezni do učenja tujega jezika pri vašem otroku? Jezikovne počitnice nudijo priložnost, da vaši otroci raziskujejo in se učijo novega jezika skozi igro, petje, ples in gibanje. Jezikovne počitnice preko izkušenih učiteljev, ki dajo poudarek na komunikaciji, in dejavnosti, prilagojenimi otrokovi starosti, bodo vaši otroci stopili v stik s tujim jezikom na prijeten ter sproščen način. Ob tem pa imate tudi zagotovljeno varstvo!

To ni le jezikovni tečaj, ampak celostna izkušnja učenja, ki združuje šolo angleškega jezika, počitniško varstvo in gibalne urice!

Otrok in učenje tujega jezika

Učenje tujega jezika ima v zgodnjih letih otroštva pomembne in trajne učinke na razvoj otrok. V tem obdobju je otroški um izjemno prožen in dovzeten za učenje, zato se učenje tujega jezika pri njih zdi skoraj podzavestno.

Učenje skozi igro

Otroci naravno učenje dojemajo skozi igro. Igranje ni le način zabave, ampak je tudi ključna metoda, s katero otroci raziskujejo svet okoli sebe. Skozi igro, ples in petje otroci spoznavajo nove koncepte, vključno s tujimi jeziki. Ta pristop spodbuja radovednost in interes, brez da bi otroci čutili pritisk ali obveznost učenja. In jezikovne počitnice so odlična priložnost, da vse to združite z varstvom, ki ga za otroka v tem obdobju potrebujete!

Otroška sposobnost »vpijanja« informacij

Študije kažejo, da so otroci za učenje jezikov še posebej dovzetni med 3. in 9. letom starosti. V tem obdobju imajo edinstveno sposobnost, da absorbirajo informacije na skoraj podzavestni ravni in učenje jezika v teh letih se zgodi brez strukturiranega učenja ali truda.

Primeri študij in opazovanj

  1. Montessori pristop

Montessori vrtci, ki imajo prisotnega tujejezičnega asistenta, izpostavljajo otroke tujim jezikom na naraven način skozi vsakdanja opravila in doživetja. Skozi to izpostavljenost otroci razvijajo jezikovne spretnosti, ne da bi sploh vedeli, da se učijo. Montessori metoda podpira idejo, da je otrok aktiven udeleženec v lastnem učenju, kar spodbuja samostojnost in samospoštovanje.

  1. Opazovanja v dvojezičnih družinah

Opazovanja otrok v dvojezičnih družinah kažejo, da otroci, ki so že od rojstva izpostavljeni več jezikom hkrati, razvijejo močne jezikovne spretnosti v obeh jezikih brez zmede ali zamude v razvoju.

  1. Izkustveno učenje

Študije, ki so se osredotočale na izkustveno učenje (učenje skozi izkušnjo), kažejo, da je praktična izpostavljenost tujemu jeziku v zgodnjih letih ključna za trajno jezikovno znanje.

Zgodnje učenje tujega jezika prek igre, petja in gibanja je ključnega pomena za spodbujanje otroške radovednosti in ljubezni do učenja. Ta pristop ne omogoča le hitrega in učinkovitega učenja jezika, ampak spodbuja tudi celostni razvoj otroka, vključno z empatijo, kreativnostjo in socialnimi spretnostmi. Integracija takšnih metod v izobraževalne programe, kot so jezikovne počitnice, lahko ponudi otrokom neprecenljivo prednost na poti vseživljenjskega učenja.

Otroci se (tujega) jezika zlahka naučijo preko igre, plesa in petja

Gibanje in učenje sta zmagovalna kombinacija

Jezikovne počitnice za otroke zajemajo veliko aktivnosti, ki spodbujajo gibanje. Gibanje in učenje sta med seboj povezana na več načinov, zlasti pri učenju tujega jezika. Pa poglejmo nekaj ključnih vidikov:

  1. Veččutna Izkušnja

Telesna aktivnost vključuje čute, kot so vid, sluh in dotik. Tako je za otroke pri učenju tujega jezika z vključevanjem raznih čutov ustvarjena bolj celostna izkušnja.

  1. Pomnjenje

Nekatere študije so pokazale, da gibanje izboljša sposobnost pomnjenja. Telesna aktivnost poveča prekrvavitev v možganih, kar lahko izboljša kognitivne funkcije, vključno z zmožnostjo učenja in zapomnitve novega jezika.

  1. Motivacija in zabava

Gibanje lahko naredi proces učenja bolj zabaven in zanimiv. Jezikovne počitnice, ki vključujejo tudi veliko gibanja, so torej polne motivacije in sodelovanja, kar je ključno za učinkovito učenje jezika.

  1. Kinestetično učenje

Nekateri ljudje so kinestetični učenci, kar pomeni, da najbolje učijo s fizično interakcijo in gibanjem. Uporaba telesnih vaj in gibanja pri učenju tujega jezika lahko tem učencem pomaga bolje razumeti in obvladati material.

  1. Zmanjšanje stresa in anksioznosti

Gibanje lahko pomaga zmanjšati stres in anksioznost, ki sta z učenjem lahko tesno povezana. Telesna sprostitev ustvarja bolj pozitivno učno okolje, ki spodbuja uspeh.

  1. Družbena interakcija

Skupinske dejavnosti, ki vključujejo gibanje, lahko spodbujajo družbeno interakcijo in timsko delo. To je pri učenju jezika še posebej pomembno, saj je komunikacija ključnega pomena.

Gibanje in učenje tujega jezika se torej lahko povezujeta na mnogih ravneh, kar omogoča bolj dinamičen in učinkovit pristop k jezikovnemu izobraževanju. Integracija teh dveh komponent lahko otrokom ponudi bogatejšo, globljo in bolj pristno izkušnjo učenja.

Telesna aktivnost spodbuja proces pomnjenja

Jezikovne počitnice z jezikovnim inštitutom Didaktum

Strast, inovacija in izkustveno učenje so ključna vodila Didaktum ekipe, ki ponuja jezikovne tečaje, osredotočene na edinstveno ter zabavno izkušnjo učenja tujega jezika. V nasprotju s suhoparnim učenjem slovnice, tečaji spodbujajo ustvarjalnost, sproščenost in motivacijo, pri čemer usposobljeni učitelji z dolgoletno prakso zagotavljajo, da učenje ni le enostavno, ampak tudi veselo in zanimivo. Njihov pristop pomaga povečati samozavest tečajnikov, premagati strah pred napakami, razvijati pozitiven odnos do lastnih sposobnosti in spodbujati radovednost za učenje jezika. Ta kombinacija prijetnega in koristnega zagotavlja, da se otroci na tečajih in jezikovnih počitnicah ne bodo dolgočasili ter da bo učenje vplivalo na njihove dosežke.

V jezikovni šoli, ki se nahaja na Drenikovi ulici 3 v Ljubljani-Šiška, poteka natančno določen program učenja angleščine za najmlajše tečajnike. Otroci različnih starosti jezik spoznavajo skozi različne aktivnosti, kot so igra, petje, ples, gibanje, zgodbe in delavnice. Ta pristop omogoča prijetno in sproščeno vzdušje, pri čemer so aktivnosti prilagojene starosti otrok. Jezikovne počitnice, ki vključujejo tri učne ure vsak dan od ponedeljka do petka, so namenjene vsem otrokom, ne glede na to, ali se z jezikom srečujejo prvič ali že imajo nekaj izkušenj. S tem programom se otroci spoznavajo z angleščino skozi zabavne vsebine v popoldanskem času.

Jezikovne počitnice pri njih združujejo izobraževalni proces in varstvo, vse pod vodstvom strokovno usposobljenih učiteljev. Osredotočajo se na komunikacijo in spodbujajo otroško sodelovanje, govorjenje in druženje v ciljnem jeziku. Prilagodljive in sodobne učne metode so oblikovane glede na individualne potrebe in cilje otrok, kar zagotavlja, da otroci ne le spoznajo jezik na prijeten način, ampak tudi hitro napredujejo in izboljšajo svoje znanje.

Jezikovne počitnice so popolna kombinacija varstva, učenja in zabave

Več kot zgolj varstvo

Učenje angleščine v okviru počitniškega varstva za otroke je več kot zgolj varstvo – je strukturiran izobraževalni proces, ki poteka pod vodstvom usposobljenih učiteljev. V Jezikovnem inštitutu Didaktum otroci spoznavajo angleški jezik skozi igro, ples, pravljice in zabavo v sproščenem okolju, kar je še posebej pomembno v obdobju med 3. in 9. letom starosti, ko so otroci najbolj dovzetni za učenje jezikov. Znanje tujih jezikov, zlasti angleščine, je v današnjem svetu ključno, tako za prihodnje zaposlitvene možnosti kot za življenje nasploh. Jezikovne počitnice so tako odlična priložnost za investiranje v jezikovno znanje vašega otroka, ki ga bo v prihodnosti spremljalo celo življenje.

Jezikovne počitnice za otroke niso zgolj priložnost za zabavo in druženje, temveč tudi dragocena investicija v prihodnost vaših otrok. V svetu, kjer znanje tujih jezikov postaja vse bolj ključnega pomena, je vpis vašega otroka v tako inovativno in sproščujoče učno okolje zagotovo pametna odločitev. Izberite pristop, ki združuje igro, petje, ples in druge dejavnosti ter je zasnovan tako, da otrokom olajša in poglobi stik s tujim jezikom, obenem pa spodbuja njihovo radovednost in ustvarjalnost. Ne zamudite priložnosti, da vašim otrokom ponudite to edinstveno izkušnjo, ki bo obogatila njihovo znanje in jim pomagala razvijati veščine, ki jih bodo spremljale celo življenje. Jezikovne počitnice Didaktum so naložba v prihodnost!

 

Nedavne objave