Kvalitetna mesarska oprema

Tudi mesar je poklic, ki pa je za nekatere kar težko delo. Poleg tega ni imeti svojo mesnico ali obrat tako enostavno in prodajat meso kupcem. Preden si odprejo svojo lastno mesnico ali kakšen drug mesnati obrat, morajo poskrbeti za vso opremo. Tukaj niso samo noži pomembni in mogoče sekira za kosti, mesarska oprema zajema kar nekaj pripomočkov. Mora biti profi mesarska oprema, ki pa mora biti kvalitetna in sterilna, kar je zelo pomembno. Vsak mesar, ki delo opravlja z ljubeznijo ve kako ravnati in kako se vsega lotiti. Ker začetek je povsod težak in zajema kar nekaj stroškov.

Vsi, ki radi jemo meso in obiskujemo mesnice ne vidimo drugega, kot nož in sekiro. Seveda poleg spada deska za rezanje ali sekanje kosti pa salamoreznica. Ampak to ni vse, če hočejo delat res kvalitetno in da predelajo vso meso za nas kupce, rabijo še kar nekaj opreme. Mi je ne rabimo kupci, tudi nam ni pomembno kaj imajo, glavnem, da smo mi zadovoljni kaj kupimo. Njim pa je mesarska oprema še kako pomembna, da lahko naredijo določene izdelke, kot so mogoče klobase ali kaj podobnega. Vsa mesarska oprema mora biti kvalitetna in, kot sem že omenila čista in sterilna. Za vsakim delom, ki opravijo na določeni opremi, jo morajo očistit. Pravi in skrbni mesarji bodo to delali redno, saj jim je čistoča na prvem mestu.

Mogoče za nas nevedneže je zelo zanimivo kaj še te uporabljajo mesarji poleg nožev. Kot sem že omenila je še tukaj sekira, deska, salamoreznica, več nožev, polnilka za klobase, žaga za kosti, poleg teh večje opreme pa še je kar nekaj drobne. Vsa oprema, kot je na primer žaga za kosti, mora biti iz takega materiala, da ne rjavi, da se ne kruši. Zato pa morajo poskrbeti, da res kupijo kvalitetno mesarsko opremo iz kvalitetnega materiala.