Letne pnevmatike za novo sezono


Bliža se mesec marec, ko bo ponovno potrebno zamenjati obutev vašega avtomobila iz zimskih na letne pnevmatike. To pa pomeni, da bomo morali poseči v denarnico saj nakup 4 novih letnih gum ni vedno poceni. Cena za letne pnevmatike je odvisna tako od cenovnega razreda letne pnevmatike ter cenovnega razreda avtomobila.

Da bi za svojega jeklenega konjička našli tiste prave letne pnevmatike, ki ne bodo predrage hkrati pa vam bodo zagotavljale varnost na cesti kar je seveda zelo pomembno. Da bi bili lahko na cesti varni moramo poleg prometnih predpisov upoštevati tudi opremo našega avtomobila. Če je pnevmatika na avtomobilu slaba to predstavlja več možnosti za zdrs avtomobila sploh na mokri površini. Tudi zakonsko je predpisano, kolikšen profil morajo imeti letne pnevmatike saj smo drugače lahko kaznovani s strani policije.

letne pnevmatike

Če naše letne pnevmatike ne zagotavljajo oprijema na cesti ogrožamo tako sami sebe kot druge udeležence kar pa seveda ni prav. Dobra letna pnevmatika zagotavlja krajšo zaviralno pot kar je zelo pomembno, če že pride do scenarija nesreče, da bi se morda lahko vseeno ustavili in preprečili poškodbe tako avtomobila kot nas samih.

Letne pnevmatike so različnih velikosti profilov in primerne samo za določena platišča zato moramo pred nakupom vedeti, kakšna in kolikšna platišča imamo na našem avtomobilu tako da bodo pnevmatike pristajale na naša obstoječa platišča. V nasprotnem primeru pa moramo poleg pnevmatik kupiti tudi platišča kar pa pomeni dodaten strošek za nas in našo denarnico. Zakaj bi kupovali nova platišča če so stara še lepo ohranjena. Zamenjajo samo letne pnevmatike in prihranimo denar za kaj bolj pomembnega naprimer za tank goriva. Pnevmatike so toraj zelo pomemben del našega avtomobila. Ne ogrožajmo sebe in drugih po nepotrebnem ter upoštevajmo cestno prometne predpise.

Nedavne objave