Morski ribolov v poletnih dneh – pazite na denar!


V Sloveniji imamo iz leta v leto vse več ribičev – res je, da tistih, ki bi kupovali letne dovolilnice ni ravno veliko, se pa širi krog tistih, ki se odpravljajo na ribolov z dnevnimi ali več-dnevnimi kartami. Kljub temu, da je teh ribičev vedno več, pa se le redki skozi leto odločajo, da bi v roke vzeli svojo ribiško opremo, ter bi se odpravili na morski ribolov. Kot prvo, je težava v tem, da je prisotno veliko nepoznavanje terenov, saj je informacij bore malo, kot drugo pa je tukaj vsekakor prisotna tudi precejšnja oddaljenost. Iz vseh teh razlogov se mnogi odločajo za morski ribolov v poletnih dneh, ko se sami ali s svojimi družinami odpravijo na letni dopust – ampak, tukaj se poraja vprašanje, ali je to pametno in dobro?

morski ribolov

Ribolov na morju je prav posebna specifika, saj je zanj potrebnega precej znanja in en delček znanja je tudi ta, da se je potrebno zavedati, da v poletnih dneh, morski ribolov ni ravno najboljši – vsaj ne v priobalnem pase, od koder se večina rekreativnih ribičev odpravi nanj. Razlog za to je vsekakor precej topla voda, ki jo poleti sonce ogreje, ob tem pa seveda tudi ves kaos, ki ga ustvarijo turisti. Ker torej prihaja do resnih težav pri ribičih, da v vročih dneh ne morejo ujeti nobene ribe, mnogi nasedejo raznim strokovnjakom, ki se le na papirju imenujejo tako in se odpravijo z njimi na morje – takšen ribolov vsekakor ni poceni in bi od njega pričakovali dober ulova – a temu največkrat ni tako!

Prva težava vseh teh ribiških čolnov, ki vas prepričujejo v ribolov je pomanjkanje znanja, druga težava je pomanjkanje volje do vas in tretja težava je ribiška oprema. Zavedati se je potrebno, da ste vi za njih le eden od turistov, ki ste danes tam in obstaja velika verjetnost, da vas nikoli več ne bo – zakaj bi se torej trudili za vas? Če torej res imate željo za morski ribolov iz čolna, potem se je najbolje pozanimati na raznih forumih, kdo je res dober, najboljši in malce preveriti njihove reference, ter ulovljene trofeje, šele nato pa odprite denarnico in jim plačajte masne denarce! Le na takšen način boste na koncu zadovoljni in boste lahko rekli, da ste uživali v ribolovu na morju!

Nedavne objave