Namizna svetila


Pod namizna svetila sodijo svetila, s katerimi lahko na diskreten način uravnavate količino svetlobe v prostoru. Prav tako lahko namizna svetila uporabite tudi kot estetski element, ki bo poudaril vaš stil pohištva ter celotnega stanovanja. Danes je na tržišču na voljo ogromna ponudba svetil različnih dimenzij, materialov in stilov, zato ste lahko prepričani, da boste med tako široko ponudbo prav zagotovo našli primerno svetilko za v vaše stanovanje.

Namizna svetila

Pri nakupu namiznih svetil je potrebno biti pozoren na nekaj bistvenih zakonitosti, in sicer je potrebno biti pozoren na višino luči. Namizna svetila so različnih višin, in sicer so ena nižja, druga višja. Najnižja namizna svetila merijo 40cm, medtem ko najvišja 80cm. Prav zagotovo pa je pred nakupom pametno vedeti, kje bo namizna svetilka postavljena. Za namizna svetila, ki so postavljena na mizi, je bolje, da so nekoliko nižja, medtem ko je za namizna svetila, ki so postavljena na nizki klubski mizici, bolje, da so le-ta višja. Izbiro namiznega svetila vsekakor prilagodite stilu opreme vašega stanovanja, saj v primeru, da je oprema sodobnejša, bo vsekakor zraven bolj sodila moderna namizna svetilka kot pa klasična. Namizna svetila so idealen element, s katerim lahko učinkovito poudarite vaš stil stanovanja, saj so danes na voljo različna namizna svetila nevsakdanjih oblik.

Vsekakor pa je pred nakupom namizne svetilke priporočljivo razmisliti tudi o tem,  ali bo namizna svetilka uporabljena le kot modni dodatek, ali pa jo boste potrebovali tudi za branje. V kolikor potrebujete namizno svetilko za branje, je priporočljivo, da izberete takšno, pri kateri lahko spreminjate snop svetlobe v želeno smer in z dovolj močno žarnico. V kolikor pa bo namizna svetilka le modni dodatek, pa je lahko njena svetloba nekoliko šibkejša, saj bo tako prijetno poudarila ambient vašega stanovanja.

Nedavne objave