Naravne toplice Klevevž


Toplice si ne more ravno privoščiti vsak. Ampak, nekateri se pa hočejo kopati tudi pozimi. Seveda je pa zunaj mrzlo in tudi jezera in reke so mrzle. Ampak je pa tukaj Klevevž. To so v bistvu neke vrste naravne toplice v Sloveniji, kjer je voda topla skozi celo leto in tako se lahko tukaj kopate tudi pozimi, oziroma kar v vseh letnih časih.

klevevž

Klevevž se nahaja na Dolenjskem, oziroma bolj natančno Grič pri Klevevžu. Je pa ta kraj vedno bolj priljubljen in prav tako ga ljudje obiščejo v vseh letnih časih. Priljubljen oziroma vedno bolj priljubljen je tudi pozimi. Seveda pa se vseeno vsi ne opogumijo in ne skočijo notri v najbolj mrzlem vremenu. Je pa seveda to posebno doživetje, da lahko potem rečete nekomu da ste se kopali zunaj pozimi, v največjem mrazu. Je pa tukaj tudi ena zanimiva soteska, z imenom soteska reke Radulje. Tudi to je vredno obiskati zraven teh naravnih toplic. Je pa soteska dokaj kratka, ampak vseeno vredna vašega obiska. Prav tako, da ne boste hodili v Klevevž samo zaradi tega dvojega pa si še tukaj v bližini oglejte ostanke gradu. Za vse tiste, ki vas zanima zgodovina je to pravi kraj za vas.

Na Dolenjsko se marsikdo sploh ne poda. Ampak tudi ta konec Slovenije skriva veliko čudovitih kotičkov. Nekaj sem jih že opisala, ampak še vedno pa so naravne toplice Klevevž še najbolj znane. Tudi vi se pojdite skopat sem, lahko tudi pozimi, če imate pogum, da se takrat slečete v kopalke in da skočite v vodo. Ker so tukaj kraji res lepi si še oglejte kaj drugega. Dva predloga sem vam že podala. Tudi recimo jamo imate tukaj, če vam je to všeč raziskovati. Dejavnosti v glavnem v tem delu ne bo zmanjkalo in vsak bo našel nekaj zase.

Nedavne objave