Notranja vrata – izberite prava za vaš dom


Preudarno izbrana notranja vrata, ki so moderna in po vašem okusu, lahko naredijo vaš dom še bolj domač, topel in prijeten. Pri izbiri notranjih vrat sta bistveni kakovost in funkcionalnost, šele potem izbira materiala in barve, da se sklada z ostalimi elementi pohištva in seveda z osebnim stilom. Brez skrbi, če v pestri spletni ponudbi ne najdete pravih vrat za vaš dom, je možna tudi izdelava modernih notranjih vrat po naročilu. Kako pa izbrati prava vrata za vaš dom pa preberite v nadaljevanju.

Lastnosti, ki odlikujejo kakovostna in moderna notranja vrata
Notranja vrata so dandanes lahko narejena iz različnih materialov, najpogosteje se stranke še vedno odločajo za masivna z lesa ali umetne mase, vse pogosteje pa tudi s stekla, kovine in furnirja. A pozor, tudi vrata, ki so narejena po zadnjih trendih, morajo biti trpežna, funkcionalna, kakovostna in lepa na pogled. Nuditi morajo določeno mero izolativnosti in določeno mero zasebnosti. Ko se odločate za nova vrata, morate poznati odgovor na vprašanje, kakšen stil vam je bolj všeč, sodoben ali tradicionalen, ali pa kar preplet obojega skupaj? S sodobnim načinom izdelave, lahko vaša izbrana vrata odlikuje sodobna tehnologija in tradicionalen videz, kar je vse bolj priljubljena kombinacija.

Notranja vrata in njihove funkcije
Danes poznamo različne vrste notranjih vrat, ki imajo tudi različne funkcije. Vrata med seboj fizično ločujejo prostore v stanovanju, hkrati pa nudijo zasebnost in zvočno izolacijo. V hladnejšem delu leta se še posebej občuti vzdrževanje temperature v prostoru. Zaradi vseh teh funkcij je zelo pomembno, da so izbrana notranja vrata kakovostna. Tudi pri izbiri materiala dobro premislite, saj ima vsak material prednosti in hkrati lastnosti, ki niso vsem po godu. Prav izbira materiala s seboj prinaša različno vzdrževanje vrat, nekaj posebnosti je lahko tudi pri čiščenju.

notranja vrata

Lesena vrata – les je že tradicionalno pri opremljanju prostorov zelo priljubljen, saj s svojim naravnim videzom pričara občutek domačnosti in topline, ki je ne more pričarati noben drug umeten material. V primeru, da se odločite za lesena vrata, ne pozabite, da jih je treba tudi pravilno negovati in vzdrževati, da se z leti starajo in vam služijo mnogo let.

Steklena vrata – zagotavljajo nekaj zunanje svetlobe tudi ko so zaprta, hkrati pa poskrbijo za zvočno in toplotno izolacijo. Steklena notranja vrata so še posebej primerna za prostore brez oken oz. z zelo malo svetlobe. S takšnimi vrati priskrbimo določeno količino svetlobe iz drugih prostorov.

Furnirana vrata – tudi zanje je značilen naravni videz in so primerljiva z masivnimi lesenimi vrati. Furnirna notranja vrata so prava imitacija masivnega lesa, a so bistveno lažja in cenovno bolj ugodna.

Lakirana vrata – so iz MDF materiala, ki je lakiran z dvokomponentnim lakom. Ta vrata so zelo enostavna za čiščenje, odporna na poškodbe in dokaj odporna tudi na vlago.

CPL vrata – so narejena bodisi iz masivnega lesa bodisi kakovostnega MDF-ja, ki je prevlečen z dekorativno folijo, kar jim daje še posebej lep videz. Povejmo še, da je CPL notranja vrata zelo preprosto vzdrževati, hkrati pa so odporna tudi na udarce in zato zelo priljubljena izbira med kupci.

Niste našli pravih vrat zase, kaj pa zdaj?
Ste prebrskali več spletnih strani, a niste našli notranjih vrat, ki bi ustrezala vašim željam in stilu, v katerem je opremljeno vaše stanovanje? Obrnite se po nasvet k strokovnjaku. Izkoristite priložnost in kontaktirajte ponudnika, ki vam bo z veseljem izdelali vrata natanko tako in z izbranega materiala, da boste zadovoljni v popolnosti. Vrata vam potem še dostavijo na dom, seveda brez doplačila. Zato ne odlašajte in ponudniku pošljite povpraševanje in mu zaupajte svoje želje. Strokovnjaki, ki izdelujejo in prodajajo notranja vrata vam bodo z veseljem priskočili na pomoč in vam izdelali želena personalizirana notranja vrata.

Nedavne objave