Notranja vrata za vse okuse

Notranja vrata so viden in zelo pogosto uporabljen predmet v naših domovih, zato moramo pri izbiri biti pozorni in odprti za njihove različice in samo kakovost. Če vas zanimajo različne funkcije in izbira, ki jih ponujajo kakovostna notranja vrata Iža, smo vam pripravili spodaj opise, za lažjo izbiro.

Kadar smo pred nakupom novega pohištva, vrat ali splošnega interjerja, zmeraj gledamo na to, da bo ta element v prostor vnesel skladnost, ga oplemenitil, mu dodal razgibanost, eleganco in da bo z ostalimi elementi ustvaril popolnost.

Notranja vrata

Kako izbrati notranja vrata?

Izbira notranjih vrat ni vedno enostavna naloga, saj nam vzame veliko časa, razmišljanja in predanosti. Na koncu je čudovit rezultat in z zadovoljstvom prežeta prihodnost z novimi vrati Iža. Notranja vrata velikokrat izbiramo po stilu, velikosti, glede na to, kakšen okvir hočemo, materialu vrat, ali bodo prepuščala zvok ali ne ter kam se bodo odpirala.

Ta merila je dobro vedeti že preden se odpravite v nakup ali poizvedovanje, saj bo tako izbira lažja in vam ne bo povzročala negotovosti.

Na kaj biti pozorni pri izbiri notranjih vrat?

Pred nakupom novih vrat je dobro izmeriti, kakšno višino ter širino vrat potrebujete in kakšen material bi radi vstavili v izbran prostor. Pozanimajte se prav tako o kakovosti izbranega izdelka in kako je z montažo za notranja vrata (jih montirate sami ali jih pridejo vmontirati mojstri).

• Velikost, širino, stil, material, kakovost izdelave, montaža, vrsta prostora (vlažen prostor ali pisarna- vrata z zaprtim zvokom).

Notranja vrata in njihove različice

Na voljo imate več vrst različic notranjih vrat:
• Cepal
o Gladka CPL vrata (notranja vrata iz iverokala z dvojnim okvirjem. Nemškega proizvajalca Garant);
o Corona (sestava iz dveh lesenih pokončnikov in sredinskega polnila, debeline 30 mm);
o Inox (vrata imajo polnilo iz perforirane iverke in fine soft zaobljene robove. Možnost različnih vstavkov, za moderen in lep videz vrat);

• Furnir
o Kakovostna vrata prevlečena s furnirskimi listi, prelakirana z akrilnim lakom ter utrjena z UV žarki, kar jim omogoča svilnat videz površin;
o možnost izbire različnih površin in barv (hrast, javor, bukev, limba, mahagoni ipd.)

• Beli lak
o Riva (Izbira različnih modelov gladkega belega laka, vrezanih utorov in polnila s perforirano iverko);
o Como (elegantna bela vrata z belim lakom, polnilom iz perforirane iverke, zaobljenimi robovi ter obojestransko vrezana polnila, ki pričarajo poseben ambient- možna izbira z varnostnim ESG steklom);

• Steklena vrata (Ponujajo veliko svetlobe in naredijo ambient v vašem domu edinstven. Veliko možnosti s potiskom, brez ali po vaših željah. Debelina stekla je 8 mm);

• Drsna vrata (odpiranje v steno ali mimo stene, na voljo v treh variacijah: običajne, slide ali style)

Kakšne so funkcije notranjih vrat?

Različna vrata seveda nudijo različne funkcionalnosti v našem domu. Kadar izbiramo vrata za določen prostor, jih izberemo z namenom. Npr. za domačo pisarno bomo izbrali vrata, ki so zvočno izolirana; za kopalnico morda steklena drsna, ki so zasenčena; za spalnico navadna masivna vrata in za kuhinjo vrata s harmoniko.

Naloge vrat so torej, da prostor zasenčijo, ga posvetlijo ali ga zvočno izolirajo ipd. Vsak prostor si zasluži kakovostna vrata, ki bodo skupaj ustvarila domač ambient v vašem stilu.