Obdelovalni center za vašo delavnico


obdelovalni center

Mizarji pri svojem delu uporabljajo različna orodja in stroje, da si olajšajo in pospešijo svoje delo. Če se bolj resno ukvarjate z izdelovanjem stavbnega pohištva, bo morda CNC obdelovalni center pravi stroj za vas. Stroji za izdelavo pohištva se namreč konstantno spreminjajo in nadgrajujejo. S klasičnim CNC univerzalnim strojem pa ste lahko prepričani, da boste imeli še vedno kvaliteten stroj, ki svoje delo opravi kot je treba. CNC univerzalni stroji namreč ostajajo eni glavnih strojev pri izdelavi pohištva.

obdelovalni center

Pripomočki mizarjev

Mizarji morajo imeti za svoje potrebe primerno orodje in stroje. S stroji si močno olajšajo delo, ki bi ga sicer morali opravljati z osnovnimi orodji. Osnovna orodja, kot so žage, kladiva in podobno so pomembna, vendar se jih največkrat uporablja za malenkosti ali pa če gre za popravke.

Glavne zvezde današnjih mizarskih delavnic in tudi večjih proizvodenj stavbnega pohištva, pa so zagotovo obdelovalni stroji. S kvalitetnim strojem se lahko zelo natančno izdela želen kos pohištva. Ti stroji lahko naredijo že vse, od rezanja, brušenja, vrtanja in še veliko več vrst obdelave materiala. Ne samo, da se s takimi stroji olajša delo, celoten postopek je lahko zelo hiter. Obdelovalni center prav tako poskrbi, da bo delo natančno. V nekaterih primerih se lahko ročno naredi stvar natančno do neke mere, s strojem pa ste lahko prepričani, da bodo rezi do milimetra natančni. Vse to vpliva na končno kakovost izdelanega stavbnega pohištva.

Prednosti univerzalnega CNC stroja

CNC obdelovalni center je priporočljiv za vsako mizarsko delavnico. Gre namreč za stroj, ki svoje delo opravi kakovostno in izjemno hitro. CNC univerzalni stroj je nepogrešljiv še posebej pri proizvodnji stavbnega pohištva in masivnih polizdelkov.

Klasični univerzalni CNC stroj deluje na principu štirih osi. Natančna obdelava materiala je mogoča, ker je obdelovalni kos z vpenjalnim sistemom fiksiran na določenem mestu. Po različnih oseh pa stroj spreminja položaj orodja, da se izdela želen kos. Ne samo, da bo stroj opravil svoje delo natančno in kvalitetno, z uporabo stroja se močno zmanjša čas izdelave in tudi stroški razvoja posameznega izdelka.

Univerzalni CNC obdelovalni center ima mobilno upravljalno enoto z osebnim računalnikom. Na računalniku je nameščena programska oprema TPA CAD, ki omogoča načrtovanje izdelave izdelka. Program je preprost za uporabo, vseeno pa je primeren tako za začetnike, kot za že izkušene mizarje. S pomočjo programa boste videli, kako naj bi vaš izdelek izgledal in ko ste zadovoljni z načrtovanim, bo to CNC obdelovalni stroj to za vas tudi izdelal.

CNC obdelovalni center podjetja KDT

Kitajsko podjetje KDT že nekaj let trgu predstavlja stroje na področju tehnologije za ploskovno obdelavo pohištva. Gre za eno vodilnih podjetij na tem področju. Zato so tudi CNC obdelovalni stroji, ki jih ponuja to podjetje, dobre kakovosti.

Poleg dobre kakovosti, so CNC obdelovalni stroji tudi cenovno dostopni. Gre namreč za stroj, ki je prijazen uporabnikom. Pri vsaki težavi se najdejo enostavne rešitve, stroški vzdrževanja pa so nizki. To je izjemnega pomena za vsako stranko, ne glede na velikost delavnice oz. proizvodnje. Kljub vsem ugodnostim, pa ste lahko prepričani, da boste dobili zanesljiv CNC obdelovalni center, ki vas ne bo razočaral.

Nedavne objave