Oblikovanje telesa dvigne samopodobo posameznika


oblikovanje kože

Živimo v svetu, ki od nas zahteva nenehno prilagajanje, sledenje trendom in na nek način prilagajanje večini. Da bi poskrbeli, da se bomo v naši koži odlično počutili, se lahko odločimo za oblikovanje telesa, hkrati pa na ta način poskrbimo za naše zdravje in splošno dobro počutje. Saj veste, zdrav duh v zdravem (in negovanem telesu) telesu.

Kaj je celulit?

Prepričani smo, da zlasti predstavnice ženskega spola, težavo celulita dobro poznajo (in prepoznajo). Celulit je namreč, predvsem pri ženskah, zelo pogosto, brezškodljivo kožno stanje, ki povzroči značilna območja kože, ki izgleda grudasta, vmes pa se pojavljajo jamice. Gre torej za izgled neravne, z maščobami napolnjene kože. Pogosto stanje opisujejo kar kot pomarančasto kožo. Celulit je prisoten zlasti na stegnih, bokih, prsih, zadnjici in trebuhu. Blage oblike celulita zaznate samo, ko stisnete svojo kožo, medtem ko so večje težave s celulitom opazne ves čas in jih hitro opazijo tudi drugi. Prav to najpogosteje vpliva tudi na samozavest in samopodobo posameznice.

 

oblikovanje kože
Adijo, pomarančasta koža!

 

Celulit nastane, ko se pričnejo nabirati maščobne celice, ki potiskajo iz notranjosti proti površini koži, medtem ko se vezivno povezovalno tkivo pomika proti notranjosti. Nastanejo neravne površine, ki jih prepoznamo kot celulit.

Kaj pravzaprav vpliva na pojav celulita ni povsem jasno, znano je, da imajo pomembno vlogo pri vsem hormonske spremembe (na primer v nosečnosti), pa tudi genske predispozicije posameznice, ki vključuje strukturo in teksturo kože, telesni tip, pa tudi telesno in mišično maso posameznice. To pa seveda ne pomeni, da tudi športno aktivne osebe celulita nimajo, je pa tveganje za pojav celulita pri teh osebah manjše. Pravega recepta torej ni.

Zakaj izbrati postopek za oblikovanje telesa?

Postopek oblikovanja telesa je postopek, ki je osnovan na sodobnem individualiziranem postopku s katerim se stimulira s pomočjo metode zatezanja spodbudi vezivno tkivo, da proizvaja elastin in kolagen. S staranjem namreč proizvodnja obeh pada, zato se tudi koža z leti spreminja – pravimo, da se stara.

Pri izvajanju tretmajev se uporablja sodobna in tehnološko dovršena glava, ki odpravlja celulit na popolnoma neinvaziven in povsem neboleč način. Rezultati postopka so običajno vidni že od tretje oziroma četrte terapije dalje. Ob tem je potrebno poudariti, da so rezultati najboljši pri osebah, ki obiske terapije podprejo z zdravim načinom prehranjevanja in redno športno aktivnostjo tudi v domačem okolju. Samo s sintezo vseh teh dejavnikov, lahko namreč dosežemo maksimalne želene rezultate, ki pa seveda nikoli ne pridejo čez noč.

Za uspešnost postopka se vnaprej načrtuje dvanajst obiskov (v 3 mesecih) pri strokovnjaku, ki postopek izvaja. Pri tem je potrebno poudariti, da postopek za oblikovanje telesa temelji na sprotni evalvaciji napredka in sprememb na vašem telesu. Evalvacija torej omogoča sledenje spremembam na vaši koži in sprotno prilagajanja postopka glede na vaše individualne napredke oziroma potrebe. Dvanajstim obiskom nato sledi redno vzdrževanje stanja, ki po priporočilih poteka enkrat mesečno.

 

oblikovanje kože
Z redno vadbo, zdravo prehrano in rednimi tretmaji do najboljših rezultatov pri oblikovanju telesa.

 

Ali je metoda primerna za vse posameznike?

Odgovor na to vprašanje je žal nikalen. Čeprav je metoda za oblikovanje telesa in odpravo celulita naravna, preprosta in povsem varna je primerna predvsem za osebe, ki so se odločila za bolj zdrav način življenja in ki ob zdravi prehrani in redni vadbi ne dosegajo želenih učinkov, ki bi bili vidni na telesu.

Metoda je odsvetovana za vse rakave bolnike, bolnike, ki se soočajo s težavami popuščanja srca, jeter ali ledvic, bolnike, ki imajo sveže brazgotine in krčne žile ter za bolnike, ki se soočajo z različnimi kožnimi obolenji.

Pred začetkom izvajanja postopkov, boste deležni individualnega pogovora z usposobljenim in certificiranim strokovnjakom, ki vas bo sprejel, razložil postopek, prav tako pa skupaj z vami preveril morebitne omejitve, zaradi katerih tak način zdravljenja ni primeren za vas (zdravstvena in družinska anamneza). V celoti se terapija ne izvaja pri bolnikih, ki prejemajo antikoagulante, pri osebah, ki so že imele krvne strdke, prav tako pa je terapija odsvetovana za nosečnice.

 

Nedavne objave