Izjemno okreten in uporaben ročni električni paletni viličar


Paletni viličar je ena najbolj uporabnih naprav v podjetju, trgovini in tudi doma, če imate delavnico in težke predmete za prestaviti z enega konca na drug konec prostora ali dvorišča. Tukaj so kakovostni paleti viličarji več vrst in nosilnosti ter izvedb za vse vrste potreb za prevažanje palet in tovora. Uporabite ga lahko tudi za nakladanje in razkladanje s tovornjaka ali kombija ali pa na samem tovornjaku. Za ta namen kupite manjšega ročnega, ki je okreten in vseeno izjemno močan ter uporaben.

Kaj vse paletni viličar zmore?

Paletni viličar je lahko ročni ali pa tak, da na njem sedite, odvisno, kaj potrebujete. Vsak viličar lahko dvigne določeno težo. Ročni dvignejo nekaj sto kilogramov, večji pa tudi več. Razlika med njima je v velikosti in upravljanju ter tudi kako visoko lahko tovor dvigneta. Drugače pa oba lahko dvigujeta predmete in palete, na katerih je zložena roba.

paletni viličar

Ročni paletni viličar lahko dviguje, spušča in vozi z vašo pomočjo palete in tovor po prostoru, ravnem podu in tudi po dvorišču, ki je dokaj dobro urejeno, ne da bi se prevrnil. Seveda ga je treba znati dobro naložiti in uravnovesiti, kar naredi izkušen in usposobljen viličast z izpitom.

Večji viličar, na katerem sedite, pa je bistveno močnejši in lahko dvigne zelo visoko, kar nekaj metrov paleto in tovor hkrati. Z njim se lahko vozite in prevažate palete po prostoru, ki je večji in tudi dvorišču, ki je lahko nekoliko neravno, ker je težak in precej stabilen, se ne bo prevrnil. Pri tem je treba upoštevati varnostna pravila s katerimi je usposobljen viličarist seznanjen.

Prednosti ročnega paletnega viličarja

Ročni paletni viličar je okreten in majhen tako, da se z njim lahko gibljete v majhnih prostorih in po dvorišču, po kombiju in tovornjaku. Z njim lahko natovorite ali razložite vozila in premikate do 1000 kg težak tovor kamor želite. Dvigne precej visoko, tako da je primeren tudi za skladišča, kjer imate naložene zadeve v več nadstropjih.

To je električni paletni viličar, ki je tih in močan, ker ima kar dva motorja, ki se polnita na vtičnico. Ima močno baterijo, ki bo zdržala ves dan, da boste lahko pravili delo, preko noči pa ga lahko napolnite in boste lahko spet delali naprej. Ta viličar je namenjen pogosti uporabi.

Kakovost in cena

Ročni električni paletni viličar je izjemno kakovosten in bo delal dolgo časa brezhibno. Zanj je zagotovljen servis. Dobro je, da se ga redno pregleduje na določeno časovno obdobje. Narejen je za stalno delo, zato ga uporabljajte čim več in bo delal dolgo časa, ne pustite ga stati.

Cena tega viličarja se začne pri 3500 evrih in je odvisna od tega, kateri model boste potrebovali. Modeli se med seboj razlikujejo nekoliko glede uporabnosti, dodatnih delov in izvedbe za različna dela in potrebe. O tem se pozanimajte pri prodajalcu. So tudi različno močni, veliki in različno visoko dvignejo tovor. Prodajalec vam bo postavil nekaj vprašanj in vam, bo na podlagi tega svetoval, kaj kupite, da boste povsem zadovoljni.

Kako deluje?

Paletni viličar ima ročko, s katero ga vozite in upravljate hkrati. Na ročki ima zaslon in preproste gumbe za upravljanje. Prižge se na ključ podobno kot avto. Deluje na elektriko in baterije, ki jih polnite, ima precej vzdržljiv akumulator. Na zaslonu vidite, koliko ima še baterije in ga napolnite lahko pravočasno.

Ta viličar je izjemno zmogljiv vendar je hkrati tudi zelo varčen, ker mu to omogoča sodobna tehnologija. Funkcije, ki so na ročaju poskrbijo za to, da upravljate viličarja enako kot igračo in se bo vozil sam naprej in nazaj. Za ovinke ni težav, ker jih zmore enostavno s pomočjo gibljive ročke, ki jo upravljate. Uporabniki so s to napravo izjemno zadovoljni zaradi okretnosti, moči, varčnosti in sodobne tehnologije, ki je preprosta za uporabo. Vaše delo se bo tako pohitrilo in bo dosti lažje.

Nedavne objave