Kamini in peči vrhunske kakovosti

Del dnevnega prostora, ki se pojavlja že, odkar je človek prvič postavil bivališče, predstavlja kurišče oziroma kasneje kamin. Včasih so bili ti kamini enostavni in potrebni za preživetja, še danes pa so kamini in peči del doma, kjer se družina zbere in uživa v toploti, ki jo oddajajo. Podjetje Peči keramika d.o.o. s tradicijo nadaljuje obrt naših prednikov in jo z modernim pridihom deli v domove naslednjih generacij.

peči keramika

Kamini niso le za gretje

Čeprav je glavna lastnost kamina, da ogreje celoten prostor, pa moderni kamini služijo tudi kot pomemben dekorativni element. Največkrat se jih postavi v spalnico ali pa dnevno sobo, kjer lahko njegovo toploto najbolje izkoristite. Ker ima vsaka hiša in oseba drugačen okus, je pomembno, da vsak najde točno takšen kamin, s katerim bo zadovoljen in se bo popolnoma prilagajal njegovemu stilu. V ta namen se vsaki stranki projektanti Peči keramike posvetijo in vam pomagajo izbrati primeren model. Izbirate lahko med različnimi oblikami, dimenzijami, kamnitimi kurišči in vsemi ostalimi dodatki, da bo kamin res del hiše, pri kateri se boste radi zadrževali. Ker za marsikoga postavljanje kamina ni vsakdanje opravilo, se lahko zanesete na svetovalce, da vam bodo svetovali pri izbiri kamina, si ogledali prostor in nenazadnje izrisali in izdali potrebno dokumentacijo, kako bo kamin izgledal. Na koncu pa bodo kamin še vgradili, da bo ustrezal vsem predpisom.

Različne peči in njihove funkcije

Katerokoli starejšo hišo pogledamo, v njej bomo našli tako ali drugačno peč. Te so imele razen kuhinjske funkcije tudi nalogo, da ogrejejo prostor. In tudi danes se njihova nalog ni spremenila. Peči oddajajo toploto prek zunanje površine, ki je največkrat obdana s pečnicami. Zunanjost je lahko obdana tudi iz opečnih ali pa šamotnih zidakov. Glede na gradnjo peči lahko ta oddaja toploto tudi do 12 ur. Peči so generalno zgrajene iz kurišča in dimnih kanalov za odvod dimnih plinov. Je pa za postavitev peči zaradi varnosti potrebno tudi izpolniti nekatere pogoje. Za postavitev je zato pomembno, da do peči prihaja dovolj zgorevalnega zraka, da je peč povezana na dimnik, ki odvaja pline in pa primerna nosilnost tal.

Pri Peči keramika se lahko, v primeru, da izpolnjujete vse pogoje, odločite med različnimi vrstami peči. Največ teh peči ima zunanjost prekrito z pečnicami in odločite se lahko med več kot petdeset različnimi oblikami in sedemdeset različnimi barvami, tako da ste lahko prepričani, da boste našli tisto, ki vam najbolj ugaja. Med samimi pečmi so na voljo lončene, toplozračne, krušni in pica peči, poleg tega pa še zidane kuhinje in zidani štedilniki.

Podjetje s tradicijo

Peči keramika d.o.o. se lahko pohvali z dolgo tradicijo, saj se z izdelavo peči ukvarjajo že več kot sto let. Ne le bogate izkušnje, ki so jih pridobili v vsem tem času, ampak sledenje trendom, ki se pojavljajo na evropskem trgu, dajejo strankam možnost, da prejmejo najboljšo in najnovejšo storitev, ki je trenutno na razpolago. Vsi kamini in lončene peči so narejeni v Sloveniji. Poleg tega pa so vsi postopki in material, ki se pri proizvodnji uporablja, prijazni okolju in zdravju neškodljivi. V podjetju je namreč na vrhu prioritet skrb, da so vsi zaposleni ozaveščeni o uporabi materialov za peči in kamine, ki so kakovostni in predvsem varni za bodoče kupce.

Ker je zaupanje in zadovoljstvo kupcev za podjetje izjemno pomembno, se vsaki stranki temeljito posvetijo in ji strokovno pomagajo pri izbiri kamina ali lončene peči. Kasneje je mojstrska izvedba tista, ki omogoči, da so stranke zadovoljne in predvsem varne pri uporabi izdelkov. Ker se zavedajo, da je zaupanje v podjetje ena najpomembnejših lastnosti, ki jih podjetje lahko nudi, se zavezujejo k spoštovanju rokov in dveletno garancijo za brezhibnost izdelkov. Nenazadnje pa zagotovijo še kvalitetni servis, v kolikor bi bilo to potrebno.