Pisarniško pohištvo vpliva na uspešnost podjetja


Del vsakega uspešnega podjetja je tudi čim boljše pisarniško pohištvo. Glavni dejavniki, na katere smo pri izbiri pohištva pozorni so: kakovost, estetika ter funkcionalnost pohištva, zelo pomembno pa je tudi da je pisarniško pohištvo v koraku s časom in trenutnimi trendi.  Pohištvo mora biti usklajeno z ostalo opremo ter funkcionalno vključeno v prostor. Seveda je pomembno, kako pohištvo vpliva na zaposlene ter njihovo počutje, Lahko bi rekli, da je to celo ključnega pomena.

Ko opremljamo nove pisarniške prostore ali se odločamo za prenovo starih, nas zanima mnogo stvari. Seveda si vsi želimo, da bi pisarniško pohištvo ostalo vsaj nekaj let moderno in da bi izbrali dobre materiale našega pohištva ter dosegli barvno usklajevanje. Na izgled posamezne pisarne, skupinskega delovnega prostora in open space prostorov poleg designa samega pohištva, seveda vpliva tudi barva pohištva, katera vpliva tudi na identiteto samega podjetja. Barve imajo velik vpliv tudi na psihološko počutje ter energijo prostorov, zato se veliko ljudi prvotno orientira predvsem po barvah, ki jim odgovarjajo. To je popolnoma normalno, saj oseba težko dela v bližini neke barve, ki jo utruja ali ji ne prinaša dovolj motivacije. Pisarniško pohištvo daje tudi pomemben vtis urejenosti ter ciljne usmerjenosti samega podjetja in posameznikov, ki ga sestavljajo.

Udobje, estetika ter funkcionalnost

Prodajni program nekaterih podjetij, ki ponujajo pisarniško pohištvo, ponujajo direktorsko pohištvo, programe za sprejem in recepcije ter ponudbo vrhunskih ergonomskih pisarniških stolov. Visoko kakovostno pisarniško pohištvo lahko zadovolji tudi najzahtevnejše kupce. Evropski proizvajalci skrbijo za materiale ter izdelavo najvišje kakovosti, hkrati pa skrbijo tudi za ergonomijo delovnih mest, zaradi česar je pohištvo prirejeno uporabniku ter njegovemu počutju na delovnem mestu. Udobje je pomemben faktor vsakega podjetja, predvsem če zaposleni veliko sedijo. Takšno podjetje potrebuje visoko kakovostne pisarniške stole, ki nudijo optimalno udobje. Vsekakor je počutje zaposlenih pomemben faktor, ki vpliva na produktivnost podjetja, zato je dobro počutje zaposlenih ter udobje pri delu vedno potrebno imeti v mislih.

Pohistvo

Naprednejše podjetje bo zmeraj imelo na volje materiale, ki so okolju prijazni ter v skladu zelene uredbe ter direktiv evropske unije. Naprednejša ponudba pisarniškega pohištva zajema tudi dostavo, vnos, montažo ter razporeditev po prostoru. Priročno je, če ponudnik poskrbi tudi za vse te točke, saj se tako izognemo iskanju nekoga za montažo ter svetovanje o postavitvi. Pri odločitvi, kam bomo postavili določene elemente, pa je potrebno prisluhniti tudi lastni presoji, saj ima čisto vsako podjetje lastno vizijo, kako bi pisarniški prostori naj bili videti.

Pohištvo v pisarnah vključuje omare za shranjevanje, mize, stole ter ostale elemente. Ker zaposleni po navadi veliko ur preživijo v sedečem položaju, so ključnega pomeni ergonomsko oblikovani pisarniški stoli, kateri omogočajo možnost nastavitve sedeža, širino ter globino sedeža, ki nam odgovarja, ledveno oporo ter naklon sedišča… Ledvena opora ne sme biti premehka. Pomembno je de se prilega obliki hrbtenice. Miza mora biti dovolj visoka, da omogoči shranjevanje stola.

Pisarniško pohištvo v grobem lahko razdelimo na operativno pohištvo, direktorsko pohištvo, dodatke in omare ter predalnike. K direktorskemu pohištvu spada bolj vpadljivo pisarniško pohištvo ter elementi, višji stoli, večja ter masivnejša miza… Po drugi strani pa je operativna oprema manj vpadljiva in jo je lažje vključiti v prostor. Tudi omare, police, predali in drugi pohištveni elementi so na voljo v različnih velikostih, dimenzijah ter materialih. Ker je vsaka pisarna prostor zase in ima lastno razporeditev, je za vsak prostor primerna drugačna umestitev oken ter osvetlitvenih elementov. Če so vaši poslovni veliki, lahko izpadejo monotoni. Monotone prostore lahko popestrimo z živahnimi barvami pohištva, razgibanimi stenskimi površinami, usklajeno ter prijetno postavitvijo pohištvenih elementov ter dekorativnimi dodatki. Na tak način lahko pričaramo vtis domačnosti, urejenosti, profesionalnosti ter sodobnosti.

 

Nedavne objave