Pokrivalo za avto zaščiti vaše vozilo pred soncem in točo


Pokrivalo za avto je aktualno že od marca naprej, ko se lahko zgodi, da pada toča in uniči površino avtomobila. Nabavite kvalitetno večslojno pokrivalo za avto, ki prepreči, da bi toča naredila vdolbine v pločevini in trajno poškodovala lak ter barvo, kjer avto začne gniti zaradi vremenskih vlivov, pa še zgleda ne prav lepo. Če nabavite pokrivalo, s katerim zaščitite avto, boste plačali dosti manj, kot bi plačali za popravilo pločevine, ki jo naredi toča. Poleg tega lahko razbije stekla na avtu, kar je še dodaten velik strošek.

Kakovostno pokrivalo za avto ima več slojev

Pazite, katero pokrivalo za avto boste izbrali, ker niso vsi kakovostni in primerni proti močni in debeli toči. Tako pokrivalo mora imeti vsaj tri sloje iz izjemno močnih vlaken, kateri preprečujejo, da bi toča poškodovala pločevino, čeprav je debela in močno udari ob avto. Ta vlakna so kot kanvas za točo in ublažijo udarce, da so mehki, toča pa enostavno odskoči od avta in pade na tla.

 pokrivalo za avto

Še posebej je to pomembno za stekla. Najbolj je izpostavljeno vetrobransko steklo, ki je najbolj nagnjeno in ima največjo površino. Kakovostno pokrivalo za avto ima ojačana vlakna preko vsega avta, od odbijača na zadnjem delu, do odbijača na sprednjem delu, torej tudi preko vetrobranskega stekla, ki ga uspešno zaščiti pred tem, da bi ga toča razbila ali poškodovala. Debela in močna toča, ki pada 15 minut, lahko povsem uniči avto in če ste v njem, lahko poškoduje tudi vas.

Kako izbrati pokrivalo proti toči?

Pokrivalo za avto proti toči je najbolje, da ima tudi stransko zaščito pred padavinami in pred soncem. Na njih so zračniki za zrak zato, da se pod pokrivalom ne nabira kondenz. Pokrivalo je najbolj uporabno, če stranska zaščita, ki sega do tal avtomobila, ščiti stranska stekla in boke avta, ogledala pa vedno pokropite k avtu, da zaščitite tudi njih in stekla ogledal.

Pri izbiri torej morate biti pozorni na debelino pokrivala, da ima vsaj 4 mm in več slojev močnih vlaken ter na velikost pokrivala. Vsako pokrivalo ima označeno, za katere znamke in modele avtomobilov je primerno. Ne sme biti preveliko, ker bi ga lahko odpihnil veter ali pa premajhno, da ne zaščiti luči avtomobila, ki so tudi pomembna in mora segati preko njih. Skrbno preberite, za katere modele avtov je pokrivalo, saj se mora dobro prilegati.

Pazite tudi na to, kakšne ima elastike in kljuke za zapenjanje. Dobro pokrivalo za avto ima plastične in oblazinjene kljuke za pripenjanje, saj mora biti pokrivalo spodaj dobro pritrjeno, da ga veter ne odpihne z avta, ker ponavadi neurja s točno spremlja tudi močan veter.

Pokrivalo mora biti enostavno za uporabo in ga morate namestiti v nekaj minutah, saj vas lahko neurje s točo včasih zajame tudi na cesti ali parkirišču in lahko avto začutite ter se zaprete vanj in počakate, da neurje mine, saj je modro pokrivalo za avto voziti s seboj.

Kako pokrivalo proti toči uporabljati?

Dobro je, da preden sploh pride do neurja, se najprej naučite pokrivalo za avto namestiti, ko je lepo vreme, da dobite občutek, kako to gre. Uporabljate ga lahko na parkirišču, da ste brez skrbi, tudi če delate ali ste nekje noter, da vas ne bo presenetilo neurje, avto bo dejansko ves čas zaščiten ali nanj pazite ali ne. To velja tudi, če greste na počitnice in nekje pustite avto.

Ta zaščita je dobra tudi za to, da vaš avto varuje pred premočnim soncem, ki poškoduje površino avta in avto zbledi sčasoma. Če boste uporabljali pokrivalo, se to ne bo zgodilo, avto pa bo tudi ostal hladen, čeprav je zunaj razbeljeno sonce in ne bo treba prižigati klime, da bi ga shladili. Tako se lahko vanj usedete in odpeljete. Zato nabavite kvalitetno pokrivalo, ki je uporabno vse leto, zavzema malo prostora v prtljažniku, je vedno pri roki in ga z lahkoto namestite ter snamete z avta. Naj bo vaš avto na varnem.

Nedavne objave