Poročni fotograf ustvari spomine vašega najlepšega dneva


Poročni fotograf

Pomemben del poroke je poročni fotograf, ki skozi svoj objektiv ujame vse najlepše trenutke vaše sanjske poroke. Zato je pomembno, da je fotograf, ki ga najamete za poroko, izjemno dober v svojem delu. Dejan Žagar – poročni fotograf, ki je fotografiral že vrsto poroko v Sloveniji in tujini, je eden takih, ki službo fotografa na poroki vzame izjemno resno. V svojem delu je kreativen, strasten in poskrbi, da se bosta mladoporočenca svoje poroke, s pomočjo fotografij, spominjala še desetletja pozneje. Poroka je namreč en izmed najbolj pomembnih dogodkov v človekovem življenju, ki ga je treba dokumentirati, saj se ta edinstven dan ne bo ponovil.

Poročni fotograf

Ali je profesionalni poročni fotograf nujen na poroki?

Vprašanje, ali rabite profesionalnega poročnega fotografa je nekako tako, kot če se vprašate ali za hišo potrebujete arhitekta. Poročna fotografija je zelo pomemben del poroke. Čeprav se morda zdi, da profesionalni fotograf ni nujen in namesto njega prosite člana družine ali prijatelja, se lahko pri tem zelo uštejete. Res je, da poročnih fotografij ne boste videli pred poroko in med poroko, tako kot poročno torto ali obleko. Še več, generalno jih boste videli šele tedne po poroki, ampak je pa res, da bodo poročne fotografije z vami ostale najdlje.

Profesionalni poročni fotograf ne garantira le, da bo na dan vaše poroke fotografiral vašo poroko, ampak, da bodo poročne fotografije izdelane profesionalno, dobre kvalitete in kreativne. Izkušen fotograf, ki je fotografiral že veliko porok, ima občutek kaj slikati, na kakšen način in ob katerih trenutkih, da bo ujel pomembne trenutke. Z njegovo pomočjo bodo tudi portretne fotografije izpadle profesionalno, saj bo znal svetovati, kako se postavite in kakšna svetloba je najboljša, da bodo fotografije odlične.

Na podlagi česa izbrati poročnega fotografa?

Ko izbirate poročnega fotografa, se morate z njim ujeti. To pomeni, da se ob njem počutite sproščeno, saj boste morali pozirati pred njegovim objektivom in bolj boste sproščeni, lepše bodo fotografije. Prav tako se morate z njim strinjati v tematiki in stilu fotografij, največ pa šteje, da poročnemu fotografu zaupate. Če prosite za fotografiranje poroke nekoga, ki se s fotografijo ukvarja ljubiteljsko, ki ni še nikoli fotografiral poroke in je po vrhu še vaš gost, se lahko slabo konča. Vaši gostje naj z vami proslavljajo, poročni fotograf pa bo prevzel skrb za fotografiranje.

Že pred poroko se s fotografom pogovorite, kaj pričakujete od njega in vse to zapišite v pogodbi, ki jo oba podpišeta. S fotografom se dogovorite, koliko časa želite, da je prisoten na poroki, kakšen stil in oblikovanje slik pričakujete, in za kakšen paket ste se odločili.

Zelo je pomembno, da že v začetku fotografu izrazite svoje želje, saj bo poročni fotograf glede na vaše želje speljal dan tako, da boste s končnim izdelkom zadovoljni. To še posebej velja, če imate ustvarjeno že jasno predstavo, kako naj fotografije izgledajo. Poročni fotograf vam bo že takoj povedal, ali se vaše želje lahko izvedejo v realnosti, da ne bo razočaranja na poročni dan. Pri dogovarjanju s poročnim fotografom je zelo pomembna komunikacija, saj bo fotograf vedel kaj si želite le, če boste to izrazili.

Kaj pričakovati od poročnega fotografa?

Vsak poročni fotograf ima različen način dela in pred podpisom pogodbe morate izraziti vaša pričakovanja, poročni fotograf pa vam bo prav tako povedal, kaj vključujejo njegovi paketi. Razlike so že v tem, ali bo fotograf na vaši poroki od jutra do večera, ali bo prisoten le določeno število ur. Pomembno je omeniti tudi, kakšen je plan, če izbran fotograf zboli. Pozanimajte se, kaj se zgodi v tem primeru in če ima pripravljeno zamenjavo na enakem nivoju.

Potem so tu različni paketi, ki jih fotografi ponujajo. Poleg fotografiranja obredov, se navadno mladoporočenci odločajo še za fotografiranje na zanimivih lokacijah in portretno fotografiranje. Nekateri od fotografa pričakujejo tudi snemanje poroke, kar se od fotografa o fotografa razlikuje.

Razlike so tudi v številu slik, ki jih na koncu prejmete in v formatu, v katerem jih dobite. Načeloma jih dobite v digitalni in po želji še v fizični obliki. Razlike so tudi kdaj prejmete fotografije. Pri tem ne bodite neučakani, ampak pustite fotografu, da izloči in uredi izbrane fotografije.

Za fotografiranje so poročni fotografi generalno opremljeni s profesionalnimi fotoaparati, ki imajo zmožnost fotografiranja res kakovostnih fotografij. Fotoaparati so opremljeni z različnimi objektivi, ki so primerni za različne prizore na poroki.

Nedavne objave