Prestižna pisala so edinstvena in izjemno kvalitetna


Se zavedate pomembnosti pisanja na roko in si želite pisati s kvalitetnimi pisali? Potem so prestižna pisala prava izbira za vas, saj poleg kvalitete prinašajo še priznane znamke. V svetu vse večje digitalizacije pozabljamo na pomembnost pisanja z roko. S pisanjem z roko smo namreč bolj pozorni na to, kaj pišemo, delamo manj napak in spodbujamo vitalnost možganov. Slednjega se zavedajo šolski sistemi, ki poudarjajo ključen pomen pisanja z roko, prav tako pa se vsi pomembnejši dokumenti vedno podpisujejo na roko. Tudi pisanje zahval, čestitk in ostalih osebnih sporočil bo sedaj lažje, če pri tem uporabite prestižna pisala. Če se odločate za nakup prestižnega pisala, imejte v mislih pet značilnosti, ki vam bodo pomagale pri odločanju. To so način pisanja, material, cena, edinstvenost in dodatki.

prestižna pisala

Način pisanja
Ta značilnost se ne nanaša na vrsto naše pisave, ampak na namen uporabe pisala. Poznamo tri klasične tipe pisal, prvi je kemični svinčnik s kroglico na konici, drugo je nalivno pero, tretje pa roler pisalo. Zadnje čase pa vse bolj popularna postajajo prestižna pisala, ki za pisanje ne potrebujejo črnila. Kemični svinčnik s kroglico je pisalo, ki vsebuje vložek s črnilom na oljni osnovi. Ta vrsta pisala se ne izsuši zlahka in ima dolgo življenjsko dobo, zato sodi med izjemno zanesljiva pisala. Nalivno pero vsebuje vložek s tekočim črnilom, ki teče skozi konico. Ker je črnilo tekoče, pisalo piše gladko, je pa vzdrževanje posledično večje. Roler pisala so pisala s tekočim polnilom iz gela, kar pomeni, da združujejo mehanizem klasičnega kemičnega svinčnika, tekoče črnilo in gladkost pisanja. Pisala, ki za pisanje ne potrebujejo črnila, so relativno novo tehnološko odkritje. Ta prestižna pisala imajo konico iz kovinske zlitine, ki s pomočjo oksidacije omogočajo ustvarjanje linij. To pomeni, da je pisalo brez polnila in se lahko uporablja v nedogled.

Material in cena
Prestižna pisala so znana po kvalitetnih materialih, ki odražajo kakovost in dovršenost. Pisala so narejena iz kovine, plemenitih zlitin, plemenitega lesa ali katerega drugega luksuznega materiala. Ravno zato so ta pisala trajna in vzdržljiva, v množici pisal pa zagotovo izstopajo po dovršenih podrobnostih. Cena takšnih pisal je sorazmerno višja od ostalih povprečnih in podpovprečnih pisal, nenazadnje le gre za prestižna pisala. Pisala pod 100€ so najpogosteje izdelana iz trpežne kovine, možna pa je uporaba tudi nekaterih plemenitih materialov. Pri pisalih z vrednostjo nad 100€ pa so v ospredju najprestižnejši materiali in tehnološka dovršenost. Pisala vredna več kot 500€ pa so v celoti ročno izdelana in sestavljena iz najbolj prestižnih materialov.

Edinstvenost in dodatki
Prestižna pisala so edinstvena zaradi omejenih posebnih izdaj in kakovostne personalizacije, ki jim poleg kvalitete dodaja še sentimentalno vrednost. Omejene oz. posebne izdaje pisal pomenijo, da je teh pisal od 100 pa do enega samega pisala, kar jim daje zbirateljsko vrednost. Personalizacija pa lahko pomeni po meri obarvan lak ali ročno napisano graviranje, ki je vtisnjeno v pero. Med dodatke sodi pri prestižnih pisalih tudi sama embalaža, ki je enako pomembna kot njena vsebina. Ostali dodatki so še etui, naslon za pisalo, dodatna polnila in garancija na izdelavo pisala. Zato so prestižna pisala tudi lepo darilo za vaše najbližje.

Nedavne objave