Rabljeni računalniki so še vedno uporabni in kakovostni


Rabljeni računalniki

Razmišljate o zamenjavi računalnika pa ne veste katerega izbrati? Se vam zdijo cene novih računalnikov previsoke? Brez skrbi. Dan danes lahko namreč računalnik zamenjate tudi veliko ugodneje. Nekateri rabljeni računalniki so še vedno kot novi in izredne kakovosti, dobite pa jih lahko po veliko nižji ceni, tudi do 500 evrov ugodneje. Če smo vas z navedenim že prepričali in vas zanima nakup rabljenega računalnika, je podjetje True CAD prava izbira. Njihova ponudba na truecad.si/c/rabljeni-racunalniki.

Za vse tiste, ki so glede nakupa rabljenih računalnikov še vedno nekoliko skeptični, pa smo zbrali nekaj lastnosti, s katerimi se lahko pohvalijo rabljeni računalniki.

Zakaj izbrati rabljen računalnik?

Vedno, ko pomislimo o zamenjavi računalnika pomislimo na računalniške trgovine. To so bodisi fizične ali spletne računalniške trgovine, katerih ponudba je običajno podobna in tudi velikokrat skopa. Poleg tega pa s tem samo podpiramo marketinške dobičke, preveliko potrošnjo, podražitve in tudi onesnaževanje okolja. V nadaljevanju vam predstavimo, zakaj je nakup rabljenih računalnikov boljša izbira.

Rabljeni računalniki

Rabljeni računalniki so okolju prijazna izbira

Kot prvo lahko zagotovo izpostavimo to, da z nakupom rabljenega računalnika prispevate k ohranjanju okolja. To je skorajda logično. Računalniki vsebujejo številne elemente, vse od matične plošče do procesorjev, diskov, elektronike, vezij, tranzitorjev in zunanjih naprav. Vse to pa se mora pri novem računalniku tudi na novo proizvesti.

Za izdelavo zgolj enega računalnika je tako potrebna ogromna količina fosilnih goriv, med proizvodnjo pa uhaja v zrak vrsto strupenih snovi. Ker ima računalnik skorajda vsak prebivalec, to pomeni, da so računalniki velik vir okoljskih odpadkov. Ker se v zadnjem času vse bolj opozarja na trajnost in varčevanje, so zato rabljeni računalniki v tem primeru zelo dobra izbira.

Kakovosten računalnik po veliko ugodnejši ceni

Poleg tega, da boste s pomočjo rabljenega računalnika vsaj malo poskrbeli za okolje, pa bo v veliko boljšem stanju tudi vaša denarnica. Rabljeni računalniki so namreč veliko ugodnejši kot pa novi. Razlika se lahko giblje vse do 500 evrov, kar se pri nakupu tovrstne opreme že precej pozna.

Za primer vzemimo ceno običajnega prenosnega poslovnega računalnika. Trenutno stane nov prenosni poslovni računalnik okrog 1000 evrov ali več, rabljenega, starega recimo tri leta, pa lahko dobite za manj kot 500 evrov.

Tolikšna razlika v ceni pa še ne pomeni, da so rabljeni računalniki zaradi tega kaj slabši. Ob rednem servisiranju in ustreznem delu z njimi, bodo namreč brezhibno delovali še vsaj naslednja 4 leta. Če boste takrat opazili, da vašemu rabljenemu računalniku počasi zmanjkujejo moči, pa ga boste še vedno lahko prodali za določene dele in tako prispevali k zmanjšanju vpliva na okolje. Nakup rabljenega računalnika se zato vsekakor uvršča v ekonomsko premišljeno in okolju prijazno odločitev.

Rabljeni računalniki

Kakšni rabljeni računalniki so na voljo?

Zgoraj naštete prednosti pa še niso vse, kar ponujajo rabljeni računalniki. Potrebno je izpostaviti tudi to, da so pri ustreznem kupcu tudi izredno kakovostni.

V podjetju True CAD imajo na primer rabljene računalnike, ki so izključno iz velikih podjetij. To pomeni, da gre za računalnike, ki sodijo v poslovni razred. So višjega cenovnega razreda in so sestavljeni iz najkvalitetnejših materialov. Recimo boljšega hladilnega sistema, boljših procesorjev, bolj kompaktnega ohišja, boljših zunanjih naprav. Posledično pa to vpliva tudi na boljše delovanje in daljšo življenjsko dobo.

Tovrstnih računalnikov si za domačo rabo ali službo običajno niti ne kupite, saj so predragi. Zato raje posežete po cenovno bolj ugodnih računalnikih. Če pa boste vzeli rabljene, pa jih boste dobili po ugodni ceni in si jih boste lahko privoščili. Torej v praksi lahko to pomeni, da boste za nižjo ceno dobili boljši računalnik, kot pa če bi šli v trgovino po novega in bolj povprečnega.

Za koga so primerni rabljeni računalniki?

Je pa vendarle potrebno poudariti, da rabljeni računalniki po več letih seveda ne bodo tako brezhibni kot takrat, ko jih je določeno podjetje kupilo za poslovne namene. Če iščete računalnik za šolo, spletno brskanje, uporabo spletne banke ali podobna nezahtevna opravila, potem bodo zagotovo zadostili vsem vašim potrebam. Za takšna opravila namreč ne potrebujete najnovejšega stroja z najboljšim procesorjem in najvišjo hitrostjo.

Nekoliko drugače je pri uporabnikih, ki računalnik potrebujejo za profesionalno delo. Na primer tisti, ki uporabljajo računalnik za programiranje, urejanje fotografij ali posnetkov. Za njih je morda še vseeno boljša izbira nakup novega računalnika. Pred nakupom se zato najprej vprašajte, zakaj sploh potrebujete rabljen računalnik.

Rabljeni računalniki

Rabljene računalnike kupujte le pri zaupanja vrednih prodajalcih

Če se odločite za nakup rabljenega računalnika, pa je treba biti pred nakupom prav tako izredno previden.

Kot prvo izberite zaupanja vredne prodajalce. Takšno je na primer tudi podjetje True CAD, kjer so vsi rabljeni računalniki skrbno in temeljito pregledani, očiščeni in testirani. Ampak niso vsi prodajalci takšni. Nekateri vam lahko poskusijo prodati tudi slabe rabljene računalnike, ki niso pregledani in so lahko že v precej slabem stanju.

Pred nakupom se zato obvezno pozanimajte o prodajalcu in si morda pridobite tudi kakšno mnenje uporabnika, ki že ima izkušnje glede tega, kakšni so rabljeni računalniki. Pozorni bodite tudi na kategorije, v katerih so rabljeni računalniki. Najboljša je kategorija A, nekoliko slabši pa sta kategoriji B in C. Pozanimajte se tudi o tem, ali vam podjetje nudi garancijo ob nakupu in možnost testiranja računalnika.

V kolikor imate dodatna vprašanja glede nakupa rabljenih računalnikov se lahko posvetujete tudi s strokovnjaki pri podjetju True CAD. Z veseljem vam bodo pomagali in vam strokovno svetovali.

Nedavne objave