Sirarna


Sir je eno izmed živil, ki so skoraj vsak dan na našem jedilniku. Če ste pravi mlečni gurman in je sir ena izmed vaših najljubših jedi, potem je sirarna eden izmed vaših najljubših krajev. V zadnjem času opažam, da je pri nas v Sloveniji veliko domačih vrst sira, torej je sirarna skoraj na vsakem hribu. Poleti, ko boste pohajkovali po čudovitih slovenskih hribih, bodite malo bolj pozorni in kaj hitro se vam bo odkrila kakšna sirarna. Na bojte se vprašati domačinov, če imajo kakšen izdelek naprodaj, ali pa če vam lahko vsaj malo razkažejo kako stvar poteka.

Sirarna

Včasih si uspejo utrgati trenutek med delom in z veseljem pokramljajo z mimoidočimi. Prav gotovo veste, da je sirarna tudi na Veliki planini, kjer lahko domači sir tudi kupite, seveda je najboljša odločitev kar celo kolo, saj vam bo kar hitro pošel! Sicer pa se to ime ne uporablja le za prostore, kjer nastaja sir, ampak tudi za prostor na internetu, do katerega lahko pridete s klikom na zgornjo povezavo. Spletna stran oziroma sirarna vas popelje v svet sira in vam predstavi več različnih vrst sirov in jogurtov. Seveda so narejeni iz različnih vrst mleka in pravi gurmani, ki želite okusiti različne vrste, si lahko ogledate različne vrste sirov iz kravjega, kozjega, občjega ali bivoljega mleka. Sirarna pa vam ponuja tudi pregled sirov po različnih evropskih državah. Seveda so vse vrste sira dobro opisane in jih zlahka primerjate med seboj. Opisani so tudi najboljši dodatki in pa seveda tudi recepti za pripravo.

Ogledate si lahko različne okusne recepte, ki seveda vsebujejo tudi sir. Najdete tako od receptov za hladne predjeti, do tistih, bolj zahtevnih, na primer sladic ali zares okusnih, gurmanskih glavnih jedi. Vsekakor pa, kar boste izbrali v sirarni vas zagotovo ne bo razočaralo, če pa vam seveda kaj ne bo všeč, pa preprosto pogledate še enkrat in izberete tisto, kar je malce drugače od že okušenega.

Nedavne objave