Montaža sončne elektrarne na ključ


V kolikor je domača sončna elektrarna vaša želja na poti k popolni neodvisnosti od vseh javnih sistemov ter del vašega ozaveščenega življenja pri iskanju možnosti, kako delovati čim bolj okoljevarstveno, potem je izraba obnovljivih virov in omenjena domača sončna elektrarna prava izbira za vas, saj tako delujete okolju prijazno, obenem pa lahko svoja sredstev vlagate na vsa druga področja ne pa samo v plačevanje mesečnih položnic za električno energijo.

Ureditev ter izgradnja sončne elektrarne je dokaj preprosta v kolikor se jo pravilno lotite, imate a tudi možnost izgradnje elektrarne na ključ, kar pomeni, da ustreznemu podjetju prepustite celoten projekt izdelave. Tako vam podjetje uredi vsa potrebna dovoljenja, prav tako pa izdela ustrezen načrt na podlagi vaše lokacije, ki je podlaga za postavitev domače sončne elektrarne. Pri postavitvi domače elektrarne je seveda pomemben izračun, kje je domačo elektrarno najbolje postaviti, saj je od tega odvisen tudi maksimalen izkoristek naravnih danosti vaše lokacije. Prav tako vam podjetje pridobi vso potrebno dokumentacijo ob uveljavljanju oziroma potegovanju za nepovratno subvencijo Eko sklada, ki jo ponuja država na tem področju. Celoten postopek pridobivanja ustreznih dovoljenj ter izpolnjevanja dokumentacije traja nekje maksimalno do deset tednov, ko pa so dokumenti zbrani pa je čas za montažo vaše sončne elektrarne za kar pa podjetje potrebuje en dan in že lahko uživate v popolnoma ekološki varianti pridobivanja energije, ki lahko zagotovi dovolj energije za nemoteno delo vašega gospodinjstva.

Ko izbiramo prostor za postavitev fotonapetostne sončne elektrarne, je to načeloma streha določenega objekta v katerem je nameščen števec porabe električne energije, v kolikor se boste odločili za postavitev sončne elektrarne na stanovanjski objekt, ki je namenjen za trajno bivanje in če uporabna površina tega objekta ne presega 250 m2 v primeru enostanovanjske stavbe ali 120 m2 v večstanovanjski stavbi, ste upravičeni do znižane 9,5 % stopnje DDV. Ustreznost objekta za namestitev elektrarne preveri strokovnjak na ogledu. V kolikor se montaža sončne elektrarne izvede na streho pomožnih oz. gospodarskih objektov je v tem primeru, zaradi 22 % stopnje DDV investicija dražja.

Nedavne objave