Sveče iz čebeljega voska: Unikatne in s prav posebno zgodbo


Vsak med nami je zagotovo že večkrat kupoval različne sveče. Te so namreč odlično darilo za praznike rojstne dneve in obletnice za vse punce, mame, prijateljice, babice ter konec koncev tudi vse fante in moške. Z gorečimi plameni in dišečimi vonjavami polepšajo vsako sobo, med prazniki pa v dom vnesejo pravo čarobnost. Zato ne preseneča, da spadajo majhne dekorativne sveče med zelo priljubljene nakupe.

A tudi tukaj velja omeniti, da obstajajo danes na trgu najrazličnejše sveče, vse od naravnih do takšnih posebnih oblik. Zato ni nujno, da se odločite za tiste najbolj klasične, enobarvne v trgovinah. Bodite malo unikatni in izberite najbolj dragocene naravne, narejene kar iz čebeljega voska. Za kakšne sveče pa gre?

100-odstotno naravne sveče iz čebeljega voska

To so sveče, ki so vse prej kot navadne, vsebujejo namreč iskreno ljubezen do ustvarjanja in prav posebno zgodbo. Vsaka izmed njih je izdelana popolnoma ročno v Sloveniji, na tradicionalen način in ne z nekimi avtomatskimi aparati. Prav tako ne vsebujejo nobenih nepotrebnih in škodljivih dodatkov kot so na primer parafin, nafta ali petrolej, ki se znajdejo skorajda v vseh trgovinskih svečah.

Sveče Medeni zaklad so narejene iz 100 – odstotnega čebeljega voska, ki je primeren za vse, tako za živali kot tudi za ljudi, ne škodi pa niti naravi. Čebelji vosek velja za najdražji in najbolj cenjen ter kakovosten naravni vosek na svetu. Nič čudnega torej ni, da so tudi vsi izdelki narejeni iz njega izjemne kakovosti. Če je vosku dodan še bombažni stenj brez svinca ter dišava, ki je popolnoma naravna in spominja na med ali propolis pa je v sobi ustvarjeno pravo medeno doživetje, ki poživi telo in duha.

Gorijo dlje in oddajajo več toplote

Prednost tovrstnih sveč je tudi ta, da zaradi naravnega materiala gorijo dlje časa in oddajajo več toplote, zaradi dodatka propolisa pa zrak hkrati še očistijo. Tovrstne sveče namreč v zrak spuščajo negativne ione, ki se lahko vežejo s toksini in na takšen način odstranijo toksine s prostora.

Barva sveč iz čebeljega voska je sicer lahko različnih odtenkov, vse od belo-rumene do rumeno-rjave barve. Odvisno je namreč, kakšna je količina barvil, ki so v vosku zaradi naravne prisotnosti cvetnega prahu in propolisa.

Na voljo več oblik in z različnimi dišavami

Ker pa se lahko vedno stopi še korak dlje, so naravnim svečam iz čebeljega voska dodana tudi različna eterična olja. V ponudbi najdemo tako sveče z zeliščnimi ali sadnimi dišavami, kot so na primer sivka, poprova meta, limonska trava, sladka pomaranča, bergamotka ali popolnoma praznična jabolka in cimet. Izdelajo jih tudi v najrazličnejših oblikah za vse priložnosti. Boste izbrali svečo v obliki dedka mraza, angela ali smreke? Bi mogoče raje pravljično snežinko, biserno kroglo, zvezdo, šopek vrtnic, velikonočnega zajčka, božične jaslice ali obeske in okraske iz voska?

Na voljo so tudi različni darilni seti, sveče v steklenih kozarcih ali tiste najmanjše čajne iz čebeljega voska. Ne manjkajo niti tiste, ki prasketajo in tako vzbudijo še bolj pravo zimsko vzdušje.

V ponudbi se torej vsekakor najde za vsakogar nekaj ter hkrati tudi vse za različne praznike ali obdarovanja. Izberite torej naravne in unikatne sveče, ki so vse bolj cenjene in bodo v vaš dom popeljale prijetne dišave ali z njimi razveselite svoje bližnje.

Nedavne objave