Preživite prosti čas v toplih in udobnih oblačilih


trenirka

Jesen je že tu in kmalu lahko pričakujemo tudi čisto pravo zimo. Čas, ko se vse malo bolj upočasni zaradi krajših in hladnejših dni ter vse daljših noči. Ne glede na to, ali ste športni navdušenec, ali pa prisegate na bolj elegantna in prefinjena oblačila, zagotovo tudi vi raje preživljate svoj prosti čas v sproščenih in udobnih oblačilih, kot so moški puloverji s kapuco ali spodnji in zgornji deli trenirk. In kaj je tisto, kar zagotavlja maksimalno udobje?

Nedvomno je to v prvi vrsti material, ki mora biti dovolj zračen in mora imeti visoko sposobnost zadrževanja toplote. Obenem pa je zaželeno, da odvaja vlago, ki se ne sme predolgo zadrževati na koži. Idealni so naravni materiali, med katerimi je glavni prav bombaž s svojimi številnimi ugodnimi lastnostmi, saj je prijazen do kože, hkrati pa je mehak in prijeten na dotik.

Tudi zato se modna industrija vse bolj zateka prav k temu materialu, saj je prva izbira za izdelavo toplih in udobnih zimskih oblačil. Mednje zagotovo sodi tudi komplet trenirke za ženske, ki si ga lahko prek spleta sestavite kar sami z nakupom dveh posameznih delov, ki sta vam najbolj všeč.

Moški puloverji s kapuco z visokim deležem bombaža

Zaradi svoje izjemne sposobnosti izolacije, bombaž velja za idealen material za zadrževanje toplote, ki pa istočasno vpija vlago. Tudi zato se iz njega najpogosteje izdelujejo spodnje perilo, posteljnina in tudi nogavice. Prav tako pa se uporablja pri izdelavi tako lahkotnih poletnih kot tudi debelejših in kompaktnejših zimskih oblačil.

Tudi moški puloverji s kapuco vsebujejo vsaj 70 odstotkov bombaža, ki skupaj s kombinacijo manjšega deleža poliestra tvori izredno udobno in mehko tkanino. Na voljo so vam najpriljubljenejši ravni in udobni kroji z dolgimi rokavi, ki segajo do bokov. Imajo pa tudi žametne detajle in dva žepa na sprednji strani. Predvsem mladostnike in tiste mlade po srcu pa bodo prepričali moški puloverji s kapuco brez zadrge v priljubljenih barvnih odtenkih, kot so zelena, črna, modra ali bež.

Mehke in podložene jope

Če bi raje imeli možnost odpenjanja zgornjega dela oblačila, bodo bolj primerni moški puloverji s kapuco in z zadrgo. Takšne jope so izredno tople, saj so na voljo tudi s podloženo oziroma kosmateno podlogo, ki zagotavlja dodatno toploto. Tudi tu pa zaradi prisotnosti bombaža jope še vedno dobro dihajo in odvajajo vlago.

Tudi moški puloverji s kapuco in zadrgo so na voljo v različnih barvah, kot so bež, siva, modra, črna in rdeča. Imajo spodnji rob, ki se zaključi z rebrastim patentom, ter dva sprednja žepa. Tudi dolgi rokavi se zaključijo z rebrastim patentom, medtem ko si lahko kapuco nastavite s speljano zatezno vrvico. Oblačenje in slačenje je zelo preprosto, saj je omogočeno zapenjanje in odpenjanje z zadrgo.

Ustvarite svoj lastni komplet trenirke za ženske

Čeprav marsikateri proizvajalec še vedno v svoji ponudbi ohranja tudi komplete oblačil za prosti čas, pa je v teh sodobnih časih veliko bolj priljubljeno nakupovanje posameznih kosov. Tako namreč vsak lahko s svojo izbiro ustvari povsem individualizirano kombinacijo zgornjega in spodnjega dela trenirke za ženske. Tu se vam namreč ni treba preveč omejevati pri iskanju točno enakega barvnega odtenka obeh delov, ampak se lahko povsem prepustite svoji ustvarjalnosti in domišljiji.

Predvsem pa se ni treba obremenjevati z vprašanjem, za katero starost je določen kos primeren, saj so večinoma vse trenirke za ženske na voljo v zelo širokem razponu velikosti, barv in materialov, med katerimi zagotovo lahko izberete takšno, ki vam najbolj ustreza. Saj boste ravno vi tisti, ki boste oblačilo nosili in v njem preživljali svoj prosti čas. Ravno zato je pomembno, da se pri izbiri ne omejujete.

Prednosti tkanin iz različnih vlaken

V sodobni modni industriji je proizvodnja oblačil iz stoodstotnih naravnih materialov zelo redka. Najpogosteje namreč naravna vlakna kombinirajo z umetnimi oziroma sintetičnimi. Tako so tudi zimska oblačila, kot so moški puloverji s kapuco, največkrat izdelana iz mešanic bombaža, ki se jim dodajajo vlakna viskoze, elastana, poliestra in podobnih sintetičnih vlaken. Končni rezultat takšnih kombinacij je predvsem tkanina, ki je bolj elastična ter se tudi manj mečka.

Vendar seveda z dodajanjem določenih umetnih vlaken naravni materiali izgubljajo svoje pozitivne lastnosti, kot je na primer zadrževanje vlage. Zato je pomembno, da pri takšnih mešanicah ostaja vsebnost naravnih materialov nad 70 odstotki. Moderne trenirke za ženske vsebujejo 77 odstotkov bombaža in 23 odstotkov recikliranega poliestra. Takšna oblačila lahko perete v pralnem stroju.

Oprijeti kroji z elastičnim pasom

Trend ozkih krojev oblačil za prosti čas pri mladih se je prenesel tudi na odrasle. Tako postajajo trenirke za ženske z zoženim elastičnim pasom zelo pogosta izbira med pripadnicami vseh generacij. Mehka, udobna in zračna tkanina z visokim deležem bombaža zagotavlja maksimalno udobje in odlično počutje med gibanjem ali med navadnim sproščanjem na kavču.

Deklice in mladostnice bodo navdušile trenirke za ženske s privlačnimi potiski znanih Disneyjevih junakov na sprednji strani, medtem ko se bodo zrelejše gospe morda bolje počutile v bolj nevtralnih barvnih odtenkih, kot so bela, bež, siva, modra, zelena ali črna. Ponudba na trgu je res zelo pestra, zato hitro preverite, ali je vaš najljubši modni kos na voljo v vaši velikosti.

Nedavne objave