Viljamovka – vrhunsko žganje iz hrušk


viljamovka

Se vedno znova sprašujete, kaj podariti poslovnim partnerjem v tujini, prijatelju ob praznovanju posebnega dosežka ali kaj posreči, ko vas obišče posebej draga oseba? Odgovor je viljamovka, sadno žganje, ki predstavlja stik z domom in ponese delček okusa Slovenije v svet. Viljamovka je žganje – sadjevec, ki je destilat iz zrelih hrušk. V splošnem pa je lahko sadjevec tudi iz mešanice različnih vrst sadja (jabolka, hruške, slive). Običajno se pripravlja na tradicionalni način v bakrenih posodah in v spletni trgovini Drinx.si je na voljo Dolenjski sadjevec (viljamovka), ki ima zaščiteno označbo porekla, z izrazito sadno aromo, ki nastane pri destilaciji hrušk. Na tem mestu povejmo, da je Nemčija poleg ostalih evropskih držav najbolj prepoznavna pri pridelavi sadjevca. Za osvežitev spomina sadjevec se pripravlja iz zrelega in dozorelega sadja. Pobrano sadje se najprej zmelje oz. zdrobi, da dobimo iz njega sok. Za večji ekstrakt oz. cvetico se to sadje macerira nekaj časa in pri tem pridobimo na okusu. Drozgi se nato doda kvasovke in po fermentaciji lahko začnemo z destilacijo. Pomembno je, da veste, da je kakovost sadjevca v veliki meri odvisna od kvalitete uporabljenega sadja.

viljamovka

Viljamovka Dobrote Dolenjske

Kot že rečeno v spletni trgovini Drinx so vam na voljo različni okusi sadjevca, tudi hišna viljamovka pod kolektivno blagovno znamko Dobrote Dolenjske, ki nastaja pod okriljem Zavoda za kulinariko in turizem Dobrote Dolenjske. Viljamovka je pakirana v 0,5 l steklenici in ima vsebnost alkohola 40 vol. %. Večino žganj tudi viljamovko iz najkvalitetnejših dolenjskih sestavin naredijo v Dobrote Dolenjske sami, torej v Sloveniji na Dolenjskem. Pri tem upoštevajo tradicijo področja Dolenjske, hkrati pa so razvili tudi nekaj inovativnih, še ne videnih izdelkov, ki jih najdete na njihovi spletni strani. Sicer pa je za žganje viljamovka – sadno žganje, ki je destilirano iz fermentiranih zrelih hrušk, značilna hruškova aromo in prijeten okus.

Viljamovka – naročilo preko spleta

Bi želeli naročiti žganje destilirano iz zrelih hrušk, potem enostavno obiščite spletno stran Drinx.si, preverite ponudbo in naročite želene izdelke. Kot smo že omenili je lahko steklenica viljamovke lepo darilo, še posebej za nekoga, ki živi v tujini in bo s tem prejel delček domovine, ali pa bo spoznal del okusa Slovenije. Viljamovka je lahko kot izbrani aperitiv na zabavi, ki jo prirejate v krogu prijateljev ali na poslovni zabavi. Omenimo še, da bo naročena viljamovka v nekaj dneh dostavljena na želen naslovu in že jo boste lahko podarili ali poskusili in se prepričali o njeni kakovosti, zato kupite viljamovko kar preko spleta.

Nedavne objave