Akumulatorske škarje za živo mejo so “in”


akumulatorske škarje za živo mejo

Vsakdo, ki svoje delo na vrtu jemlje resno, ve, da brez natančnega, praktičnega in zmogljivega rezila pač ne gre. Obrezovanje žive meje zna biti precej naporno fizično delo, v katerega je za dober rezultat potrebno vložiti kar nekaj časa in truda. Če boste poleg izkazane volje in praktičnega znanja v roke prijeli kvalitetno orodje, bo postalo opravilo precej lažje in manj stresno. Ker pa se je v zadnjih letih na trgu pojavilo veliko število produktov, ki želijo potrošniku olajšati obrezovanje žive meje, si lahko kaj hitro zastavimo vprašanje, zakaj bi torej med vsemi razpoložljivimi orodji za obrezovanje izbrali ravno akumulatorske škarje za živo mejo?

Prednosti akumulatorskih škarij za živo mejo

Z akumulatorskimi škarjami za živo mejo se boste za vedno znebili nadležnih kablov, ki znajo na premeten način preizkušati vašo iznajdljivost in potrpežljivost. Prav tako boste lahko rekli adijo bencinskim škarjam za živo mejo, ki poleg lokalnega onesnaževanja zraka poskrbijo še za moteč hrup. Zato bodo poleg vašega soseda nad akumulatorskimi škarjami navdušene tudi živali. Razlogov, zakaj izbrati ravno akumulatorske škarje za živo mejo, je še več.

Akumulatorska baterija in njena uporaba

Snemljiva akumulatorska baterija bo poskrbela, da bo vaš pripomoček za urejanje okolice vselej pripravljen na delo, saj boste lahko izpraznjen baterijski vložek preprosto odstranili, ga vstavili v polnilec in ga nadomestili z drugim, polnim vložkom. Zaradi litij-ionske baterije so škarje lažje in enostavnejše za uporabo, poleg tega pa njihov daljši čas delovanja in hitrejše polnjenje uporabniku pomagata do večje produktivnosti.

Zmogljivost akumulatorske baterije

Zmogljivost akumulatorske baterije je odvisna od njene moči. Eden od ponudnikov akumulatorskih škarij – Vrtni stroji Žibert vam ob nakupu izdelka ponudijo možnost izbire med katerokoli EGO Power + 56 V litij-ionsko baterijo. Za kakšno baterijo se boste odločili, je seveda odvisno od površine vaše žive meje. Večja kot je površina, močnejša mora biti baterija. Njihova najmočnejša baterija denimo omogoča do 300 minut uporabe, s čimer vam je zagotovljeno (nemoteno) 5-urno delovanje.

Ergonomska zasnova škarij

Prefinjena ergonomija škarij posamezniku omogoča lahko opravljanje z orodjem. Številni modeli akumulatorskih škarij imajo denimo ergonomske ročaje, s čimer je poskrbljeno za bolj praktično in udobnejšo uporabo. Pomembna lastnost akumulatorskih škarij je tudi njihova teža. V primerjavi z ostalimi obrezovalniki so takšne škarje veliko lažje, kar pomeni, da je rokovanje z njimi precej enostavnejše. Akumulatorske škarje za živo mejo bodo zato poskrbele za preprostejše manevriranje med tesnimi kotički žive meje, ki bodo zaradi tega lahko obrezani bolj precizno. Ergonomska zasnova akumulatorskih škarij tako omogoča dolgotrajno uporabo z manj fizičnega napora.

Akumulatorske škarje za živo mejo imajo izpopolnjeno tehnologijo

Da so akumulatorske škarje za živo mejo nepogrešljiv pripomoček v vaši zbirki vrtnih orodij, žvrgolijo že ptice na vejah, ki jih boste zaradi tihega delovanja lahko poslušali kar med delom. Tiho delovanje je posledica zmogljivega motorja na električni pogon in ostalih visokokakovostnih materialov, ki sestavljajo škarje. Med njimi je potrebno izpostaviti rezila, ki so lasersko rezana in brušena z diamantno krono, kar jim omogoča hiter in precizen rez. To pomeni, da je skrb glede nepreglednih nazobčanih robov povsem odveč. Zaradi svoje vzdržljivosti in precejšnje rezalne moči se bodo akumulatorske škarje z lahkoto, brez kakršnegakoli zatikanja ali ustavljanja kosale tudi z debelejšimi vejami in gosto poraščenimi živimi mejami.

Kaj je še potrebno vedeti pri nakupu akumulatorskih škarij za živo mejo?

Akumulatorske škarje za živo mejo so tako kombinacija preciznosti, priročnosti, zmogljivosti in okolju prijaznega delovanja. Poleg zmogljivosti akumulatorske baterije pa se med seboj razlikujejo še po številu rezov, ki jih opravijo v eni minuti, in dolžini meča. Kakšno dolžino meča izbrati, je odvisno predvsem od višine vaše žive meje. Ponudba Vrtnih strojev Žibert zajema širok spekter akumulatorskih škarij za obrezovanje srednje velikih in velikih živih mej. Zaradi svoje vsestranskosti lahko akumulatorske škarje za živo mejo enostavno uporabljate, denimo tudi pri striženju trave in oblikovanju grmičkov.

Zaključek

Vsak vrt si zasluži biti negovan z najboljšimi vrtnimi orodji. Na posamezniku pa je, da se odloči ter investira v nakup pripomočka, ki mu bo pomagal in olajšal delo. Ponudbe je veliko, zato je izbira pravega včasih otežena, ampak z akumulatorskimi škarjami za živo mejo nikoli ne bomo zgrešili mimo, saj so zadetek v polno. Še posebej sedaj, ko je čedalje več govora o trajnostni prihodnosti in skrbi za okolje.

Nedavne objave