Kako vam lahko nutricionist pomaga izboljšati vaše zdravje?


Kdo je nutricionist?

Slovar tujk opredeljuje z besedo nutricionist osebo, ki se ukvarja s prehrano oziroma svetovanjem v zvezi s prehrano. Skrajšano, prehranski strokovnjak. Oseba, ki se ukvarja z nutricionistiko, pozna vse vidike vpliva prehrane na življenje posameznika.

Ljudje smo edinstvena bitja. Nihče ni enak drugemu. Tako je tudi življenje različno pri vsakem posamezniku. Med ljudmi prevladuje precej zmotno mišljenje, da vse podedujemo po starših. DNK se prav tako razlikuje od osebe do osebe. Dedne so le nekatere fizične lastnosti, kot so krvna skupina, barva oči in las. Ter še nekatere druge malenkosti. Res pa je, da povzamemo ogromno vedenjskih vzorcev po starših. Pa naj si bodo naši biološki starši ali le osebe, ki skrbijo za nas. Zato sploh ni nujno, da moramo biti enaki njim. S spremembo vedenja, se tudi naše življenje spremeni. Tako nutricionist poskrbi, da s pravilno prehrano lahko dosežemo kvalitetnejše življenje.

nutricionist

S pravilno prehrano do izoblikovanega telesa

Ker smo ljudje različni, tudi hrana različno vpliva na vsakega posameznika. Ena vrsta hrane na nekoga vpliva dobro, na drugega pa ravno obratno. Z dobrim opazovanjem in skrbjo za lastno telo, to lahko zelo hitro opazimo sami. Če pa se ukvarjamo z vsem drugim in nase pozabimo, lahko kaj hitro zaidemo v težave. Predvsem zdravstvene.

Zato so tu strokovnjaki. In če se hočemo za vedno otresti teh težav, je nujno, da spremenimo prehranjevalne navade. To je rešitev na dolgi rok. Zato so tudi rezultati vidni šele po daljšem času.

Prekomerna telesna masa je vsekakor problem številka ena v sodobnem svetu. Vendar si s pravilno prehrano in pravim načinom življenja lahko telo popolnoma preoblikujemo. In ga potem v tej kondiciji tudi vzdržujemo. Pri vsem tem pa nam najbolje lahko pomaga nutricionist.

nutricionist

V novo življenje s polno energije

Stres je naš največji sovražnik. Vpliva namreč na možgane. Ti pa so naš računalniški center. Iz izkušenj presneto dobro vemo, da če računalniški center ne deluje pravilno, ne bomo opravili prav nobenega dela tako, kot bi morali. Tako je tudi z našim telesom. Možgani ne delujejo pravilno in tudi telo izgublja energijo. Pojavljati se začnejo okvare. Razvije se bolezen. Fizično se lahko zdravimo s kemoterapevtiki. Pozdravili pa se z njimi ne bomo nikoli.

Sprememba načina življenja pa to lahko za vedno odpravi. Z ustrezno prehrano in sproščanjem lahko zmanjšamo stres na minimum. Z vztrajanjem pa se ga lahko popolnoma znebimo. Telo se bo začelo samo zdraviti. Mi pa bomo zopet polni energije. Tako bodo naše težave le pozabljena preteklost. Sami bomo zelo težko naredili prve korake. Pri tem pa nam lahko zelo veliko pomaga nutricionist. S temeljitim pogovorom bomo skupaj našli prve korake v kvalitetnejše življenje brez stresa in s polno energije. In tudi naprej nam bo zvesto stal ob strani s svojimi nasveti.

Kako način življenja vpliva na našo kožo in lase

Na zunaj se lepo vidi, kako živi vsaka oseba. Njena sijoča in lepo napeta koža je vsekakor znak, tako notranje kot zunanje, kvalitetnega življenja. Nohti so lepo raščeni. Lasje zdravi in sijoči. Obstaja kup kozmetičnih sredstev, ki to, na zunaj, uspešno prikrivajo. Vendar notranje počutje je tisto, ki poskrbi za naravno lepoto zunanjega telesa. Narava nam ponuja ogromne razsežnost naravne kozmetike. Prva izmed njih pa je čista voda. Če se ji prepustimo, nam bo dala odlične rezultate na našem telesu. Tudi sprostitev v naravi čudodelno vpliva na našo kožo, nohte in lase. Prehrana pa je osnova za zdrav videz. Vse male skrivnosti lepega in kvalitetnega življenja nam odkrije nutricionist, ki gre z nami na pot in nas na njej tudi spodbuja. Svoje pridobljeno znanje z veseljem deli z nami in tako poskrbi, da postane in ostane naše zdravje osnovna vrednota.

Nedavne objave