Oblazinjene postelje – pot do boljšega spanca


Oblazinjene postelje

Kakovosten spanec je ključni element, ki nas vodi tudi do zdravja. Oblazinjene postelje so ključna izbira, ki kakovost spanca poveča in s tem ugodno vpliva na naše delovanje čez dan. Zagotovo ste kdaj že ugotovili, da ste se po slabo prespani noči zbudili utrujeni, nemotivirani in z občutki pomanjkanja energije. Kvalitetne postelje bodo taka jutra pustile daleč zadaj v preteklosti.

Pomen spanca

Spanje je osnovna funkcija telesa, ki telesu (vključno z možgani) omogoča regeneracijo, zaradi česar se po spanju običajno zbudite obnovljeni in pozorno pripravljeni na nove izzive. Kakovosten spanec pomaga telesu pri ohranjanju zdravja in poveča odpornost telesa pred okužbami. Spanje okarakterizirajo spremembe v zaznavanju okolja, zmanjšana senzorna aktivnost, zmanjšana mišična aktivnost ter zaviranje vseh mišic v fazi tako imenovanega REM spanja.

Oblazinjene postelje

Pomanjkanje spanca se kaže v pomanjkanju motivacije, razdražljivosti, naše telo, predvsem pa možgani ob pomanjkanju spanca ne delujejo dobro. Spanec torej pomaga našemu telesu pri opravljanju fizioloških in psiholoških nalog. Pomanjkanje spanca je povezano s povečanim tveganjem za razvoj visokega krvnega pritiska, srčnih obolenj, debelosti in sladkorne bolezni. Prav tako so znanstvene skupine povezale pomanjkanje spanca z nihanjem razpoloženja, kar lahko vpliva tudi na partnerske in druge odnose v našem življenju ter poveča anksioznost. Da bi preprečili ta stanja, je pomembno, da vsako noč zagotovimo telesu vsaj osem ur spanca.

Oblazinjene postelje – zakaj jih izbrati?

Oblazinjene postelje zagotavljajo udobje in podporo med spancem. Sočasno zaradi videza luksuznosti v prostoru dajejo prijeten vtis ter obogatijo sam ambient. Primerne so za različne uporabnike, ker imajo visoko ležišče, so ustrezna izbira tudi za tiste, ki imajo težave pri vstajanju iz ležečega stanja. Hkrati ta ležišča zagotavljajo odlično oporo hrbtenice ter vratu, zaradi česar so primerna izbira za vse, ki imate težave s hrbtenico.

Oblazinjene postelje so ustrezna izbira tako za tiste, ki v prostorih želijo zagotoviti občutek polnosti in bogatosti, kot tudi tiste, ki prisegate na minimalistične pridihe. Oblazinjene postelje namreč zagotavljajo bogatost in prevzamejo pozornost vsakega (tako lastnika kot gosta) v prostoru. Zakaj torej ne bi poskrbeli, da z enim elementom povzamete bistvo celotnega prostora, lahko celo celotnega stanovanja oziroma stanovanjskega objekta.

Postelje so primerna izbira za vse, ki ponoči v postelji berete ali gledate televizijo, saj zagotavljajo občutek udobja in popolne podpore. Običajno so te postelje večjih dimenzij in zato primerne zlasti za večje prostore.

Kakšno oblazinjeno posteljo izbrati?

Na voljo so različne postelje, ki se med seboj razlikujejo v vzorcih (izbiro teh lahko prilagodite dizajnu vašega doma ter s tem izgled vaše spalnice), barvnih kombinacijah in materialih. Običajno jih izbiramo v naravnih tonih, kar poveča umirjeno atmosfero v spalnici.

Nega oblazinjene postelje

Ker so prevleke takih postelj izdelane iz umetnih materialov ali usnja, je tudi njihova nega in oskrba zelo enostavna in zahteva enostavna znanja nege oblazinjenega pohištva, kamor sodijo tudi trosedi, dvosedi, oblazinjeni stoli in podobno. Seveda naj nega in čiščenje potekata redno, priporoča se vsaj enkrat tedensko. Redna čiščenja lahko opravite s pomočjo valjčka za čiščenje vlaken ali pa z nastavkom za čiščenje preprog na sesalniku. Na ta način boste redno odstranili prašne delce,  morebitne alergene ter hkrati ohranite kakovost tkanine postelje.

Nedavne objave