Odpadne surovine ne hranite doma – raje jih odpeljite na predelavo


odpadne surovine

Se vam doma kopiči pločevina, platišča, cevi, žlebovi, deli aparatov in podobno? Ste zamenjali hladilnik in ne veste kam bi dali starega? Ponudnik, ki odkupuje odpadne surovine bo z veseljem sprejel vašo »navlako« in jo ustrezno recikliral, vi pa boste s tem na hitro zaslužili nekaj denarja.

Zakaj ni dobro, da odpadne surovine hranimo doma?

Tudi vi spadate med tiste ljudi, ki se nikakor ne morejo ločiti od svoje najljubše majice ali starih kavboj, čeprav jih ne boste nikoli več obleki, ker so vam premajhne? Skrbno čuvate vsak spominek iz dopusta ali pa tistega, ki vam ga je teta podarila za rojstni dan? Nekateri ljudje se preprosto ne morejo ločiti od svojih starih stvari čeprav vedo, da jih ne bodo nikoli več uporabili in le zavzemajo prostor.

Tudi odpadne surovine marsikdo hrani doma v prepričanju, da mu bodo kdaj v prihodnosti zagotovo prišle prav, čeprav vsi vemo, da se to skoraj nikoli ne zgodi. Tako početje se vam morda ne zdi nič posebnega, vendar obstaja nekaj razlogov, zakaj tega ni dobro početi.

1. Zavzamejo prostor

Morda se vam zdi, da kos železa, ki ga želite obdržati ni tako velik, da ga ne bi mogli shraniti, a sčasoma se teh kosov nabere precej in nastane zajeten kupček odpadnih surovin, ki hitro zapolnijo prostor. To ni dobro ne za vas ne za okolico – vam bo hitro zmanjkalo prostora, kamor bi lahko postavili stvari, mimoidočim pa se bo zdelo, kot da pri vas vlada kaos in da ne skrbite za svojo posest.

2. Onesnažujejo okolje

Ko železo že nekaj časa miruje na kupu, začne rjaveti, kar vpliva tako na kakovost samega železa, kot tudi na okolje. Če surovine odpeljete v podjetje, ki se ukvarja s predelavo surovin prispevate k zmanjšanju pridobivanja novih surovin, kar je za okolje precej obremenjujoče.

3. Hramba odpadnih surovin se vam ne obrestuje

S tem ko hranite odpadne surovine ne koristite nikomur. Tudi če bi želeli hladilnik ali kakšno drugo stvar kasneje prodati, boste za to dobili manj denarja, kot bi ga, če bi stvar prodali prej, ko je bila še v boljšem stanju. Če pa surovine odpeljete v podjetje, ki se ukvarja s predelavo le teh, dobite za to nekaj denarja, kar se zagotovo splača narediti.

odpadne surovine

Kam lahko odpeljem odpadne surovine?

Preden odpeljete surovine na odkup, se pozanimajte, katere surovine izbrano podjetje odkupuje. Cena odkupa ni fiksna, saj so si surovine med seboj zelo različne, zato se določi za vsak kos posebej. Velja pa opozoriti, da boste za bolje ohranjene, čistejše in kvalitetnejše kose dobili več, kot za slabše ohranjene.
Surovine lahko v podjetje pripeljete sami, v primeru večjega števila surovin pa se podjetje oglasi pri vas, jih naloži in varno odpelje. Če imate doma svoj industrijski obrat ali delavnico lahko s tovrstnim početjem hitro in enostavno zaslužite lep kupček denarja, hkrati pa skrbite, da se odpadne surovine primerno reciklirajo in vrnejo v ponovno uporabo.

Odkup odpadnih surovin je najboljša izbira tako za vas kot za okolje. S tem poskrbite, da se pri vas ne kopiči nepotrebna krama in vam jemlje prostor, surovini pa omogočite, da se ponovno uporabi, kar je za okolje manj obremenjujoče. Hkrati pa še razmeroma dobro zaslužite. Kaj torej čakate? Zberite vso navlako v in okoli hiše in jo odpeljite v najbližje podjetje, ki odkupuje odpadne surovine.

Nedavne objave