Kaj upoštevati pri izbiri ograje?

Cilj vsakega lastnika nepremičnine je imeti privlačen dom z urejeno okolico, ustrezno zavarovanega z ograjo, ki se stilsko ujema z zunanjo podobo objekta. Zato se veliko lastnikov sprašuje, kako izbrati primerne ograje, da bodo poudarile lepoto nepremičnine in zadovoljile vse želje in potrebe bivajočih oz. uporabnikov objekta. Kupci ograj si največkrat želijo ravno varnost, estetskost, vzdržljivost in enostavno vzdrževanje ograjnih sistemov. Na kaj torej biti pozoren pri načrtovanju in nakupu vrtnih ograj?

Kakšen bo namen ograje?

Izbira ograj je največkrat odvisna od njene primarne funkcije. Ta je največkrat za vzpostavitev varnosti, vizualne prepreke, zasebnosti, intime in zaščite pred hrupom. Prava izbira za to so lesene vrtne ograje, ki ponujajo vse to in še več – s svojim dizajnom poskrbijo za občutek domačnosti ter s svojo celovito podobo dopolnijo zunanji izgled nepremičnine. Imajo veliko možnosti postavitve, lahko pa jih tudi poljubno prebarvate v različne barve in tem ustvarite edinstven arhitekturni dodatek, ki se z lahkoto kombinira z drugimi materiali.

oznor

Življenjska doba in vzdrževanje ograj

Različne vrste ograj zahtevajo različno količino vzdrževanja, to pa je veliko odvisno tudi od same kakovosti materiala in posledično vzdržljivosti ograj. Medtem ko aluminijastih ali PVC ograj skorajda ni potrebno vzdrževati, se za leseno ograjo priporoča zaščitni premaz z lakom vsakih nekaj let. V podjetju Hrovat izdelujejo vrtne ograje iz najkakovostnejšega lesa sibirskega macesna ali smreke, s čimer je zagotovljena njihova obstojnost in dolgo trajajoča življenjska doba z malo vzdrževanja. Za zaščito imajo lastno impregnacijo lesa, zagotavljajo pa tudi montažo in popravilo poškodovanih ali dotrajanih ograj.

Celovitost ponudbe

Eden pomembnejših dejavnikov pri izbiri ograj je tudi kakovost in način izdelave ograje ter uspešnost sodelovanje s proizvajalcem oz. prodajalcem ograj že pri načrtovanju projekta za novo ograjo. Za izvedbo ograj so nepogrešljiva jasno zastavljena pričakovanja o izgledu ograj in vsi njeni sestavni deli, med katere sodijo temelji, konstrukcija, vrata, stebrički za ograjo in tudi montaža. Ograja je naložba za več desetletij, zato je vsekakor na mestu natančen premislek o tem, kakšno ograjo izbrati, da bo kar najbolje izpolnila svoj namen.