Refleksna masaža stopal – spoznajte in preizkusite jo tudi vi


refleksna masaža stopal

Verjetno ste že slišali za različne vrste masaž, ki pripomorejo k sproščanju mišic in hkrati vplivajo sproščujoče na celotno telo. Vse to in še mnogo več je refleksna masaža stopal, ki sprošča in hkrati zdravi celostno.

refleksna masaža stopal

Stopala imajo v našem življenju zelo pomembno vlogo, so v neprestanem stiku s površino, po kateri hodimo. Posamezno stopalo je sestavljeno iz več kot 20 kosti in ligamentov, ki so pripeti na kosti ter omogočajo stabilnost stopala v mirovanju. Na drugi strani pa stabilnost med gibanjem zagotavljajo mišice. Ne pozabimo, da imamo na stopalih tudi živčne končiče, po katerih se prenašajo različni impulzi po vsem telesu. Vsaka posamezna točka na stopalu je povezana z delovanjem določenega organa v telesu. Refleksna masaža stopal se izvaja tako, da certificiran terapevt pritisne na točno določeno refleksno točko in tako harmonizira notranje energetske tokove. To pa pomeni, da na ta način spodbudi delovanje, usklajevanje in uravnavanje telesnih sistemov. Refleksoterapija je v veliko pomoč in dopolnitev tudi bioresonančnim terapijam.

Stopala so že od nekdaj diagnostični pripomoček
Kot že rečeno so naša stopala zelo pomemben del telesa, tako za naše gibanje, stabilnost, prizemljevanje in so na neki način tudi zemljevid človeka oz. celotnega organizma. Mnoge stare civilizacije so že pred več tisočletji, stopala uporabljala kot enega od mnogih diagnostičnih pripomočkov (poleg jezika, oči, obraz itd.). V tistih časih so človeka obravnavali celostno in pri celostni obravnavi je lahko tudi danes v pomoč refleksna masaža stopal, ki so jo v začetku 20. stoletja tudi znanstveno potrdili, da ima blagodejne učinke in učinkovitosti na celoten organizem. Zato je v zadnjem času vse bolj priljubljena vrsta masaže, ki sprošča in hkrati še vpliva na boljšo energijsko pretočnost telesa.

Pri čem vse lahko pomaga refleksna masaža stopal?
Refleksna masaža stopal, se je že mnogokrat izkazala kot zelo uspešna pri najrazličnejših zdravstvenih težavah. Poglejmo pri katerih:
– težave z žlezami,
– težave pri nespečnosti,
– težave z glavoboli in migrenami,
– različne težave s kožo,
– težave s hrbtenico (bolečine v vratu, križu, išias),
– težave z živčnostjo in mišično napetostjo,
– težave z zobmi in dlesnimi,
– pri sladkorni bolezni,
– pri bronhitisu in astmi,
– pri težavah z zanositvijo in rodili,
– pri težavah s sklepi (boleča zapestja, komolci, ramena, kolki, kolena in gležnji),
– pri energetskem neravnovesju, kronični utrujenosti,
– pri težavah z zaprtostjo in hemoroidi,
– pri težavah s sečili (mehur in ledvica),
– pri težavah z imunskim sistemom in
– različnimi hormonskimi motnjami.

refleksna masaža stopal

Potek refleksne masaže stopal v salonu Vita spa
Še preden se odločite za refleksoterapijo, vedite, da je le ta primerna za vsakogar, ki si želi boljše energijske pretočnosti v telesu in splošne sprostitve. Terapije v Vita spaju izvaja izkušen in certificiran terapevt refleksoterapije, kar pomeni, da s svojim znanjem in izkušnjami vsaki stranki prilagodi terapijo tako potrebam kot željam. Sama refleksna masaža stopal poteka tako, da se stranka predhodno naroči na termin. Ob prihodu se udobno namesti na masažno mizo in sproščeno uživa v polsedečem položaju. Še pred samo masažo je stranka postrežena s čajem. Pri masaži stopal se uporablja zelo kakovostno (masažno) olje in krema z izvlečki divjega kostanja, ki ima blagodejni učinek na krčne žile, saj hladi noge in jih varuje pred neprijetnim zatekanjem v gležnjih. Refleksna masaža stopal običajno traja približno 45 minut. A si vzemite vsaj še dodatnih 30 minut časa, da lahko po masaži še malce počivate in uživate v trenutku.

Naši terapevti pogosto dobijo tudi vprašanje, ali se lahko refleksne masaže stopal nauči vsak, seveda se lahko. Opisane tehnike samomasaže lahko najdete v knjigah in priročnikih, pa tudi na spletu. A zavedajte se, da boste precej bolj uživali, če se prepustite izkušenim rokam terapevta v salonu.

Nedavne objave