Sedežne garniture so več kot le kos pohištva


sedežne garniture

Vsak izmed nas se po napornem dnevu v službi sprošča po svoje – eni sprostitev najdejo v naravi, drugi gredo v fitnes, tretji se le udobno namestijo na sedežno garnituro … Sedežne garniture so gotovo eden izmed najpogosteje uporabljenih kosov pohištva, kar je nekako logično, saj omogočajo številne načine uporabe. Več pa v nadaljevanju.

sedežne garniture
Kaj boste danes počeli na sedežni?

Počitek, zabava in delo na enem mestu

Na sedežni garnituri lahko počnete skoraj vse – lahko ležite in počivate, lahko gledate filme, serije ali oddaje, berete knjige, opravljate službene ali študijske obveznosti na računalniku, pijete kavo, se družite z družino, klepetate s prijatelji, otroci se lahko na njej igrajo in še kaj smo najbrž pozabili. Gre tudi za izredno funkcionalen kos pohištva, saj se da skoraj vsako sedežno garnituro raztegniti in jo spremeniti v ležišče. S tem se rešite zadrege, ko se k vam nenapovedano povabi prijatelj ali znanec, vi pa nimate pripravljene sobe za goste. Ja, če ste do zdaj oklevali z nakupom sedežne garniture, je že res skrajni čas, da jo kupite, saj boste z njo pridobili nadvse uporaben kos pohištva.

Udobje ali praktičnost?

sedežne garniture
Ste za bolj drzen slog ali prisegate na klasiko?

Ko kupujete sedežno garnituro, morate biti pozorni na nekaj elementov. Najpomembnejše je, da kupite sedežno garnituro prave velikosti. Če bo prevelika, ne bo šla v prostor ali pa bo preveč izstopala, premajhna pa ne bo služila svojemu namenu, saj se boste nanjo spravili le vi in morda še kakšna oseba, več pa že bolj težko. V mislih morate torej imeti tudi, koliko članov gospodinjstva bo običajno hkrati uporabljalo sedežno garnituro. Morda se to sliši težko predvideti, a v resnici ni nič strašnega – na hitro premislite, kako poteka običajen dan vsakega izmed vas in ali bi se to dejavnost dalo početi na sedežni garnituri. Tako boste hitro vedeli, koliko vas bo vsaj običajno tam. Odločiti se morate tudi, kakšna oblika sedežne garniture bi ustrezala vašemu tlorisu. Obstajajo sedežne garniture v obliki črke U, L, majhne, večje, fotelji, počivalniki itd. Nekaj pozornosti morate nameniti tudi udobju, ki ga sedežna garnitura nudi – je dovolj mehka, nudi vso potrebno oporo? Vse to lahko preverite kar v trgovini. Na koncu pa morate vključiti še nekaj svojega estetskega navdiha. Izbrati morate namreč barvo in material, iz katerega bo narejena. Če je vaš prostor nežnih barv in se vse lepo sklada, potem najbrž ne boste izbrali sedežno garnituro kričeče barve, ki vas bo vsakič, ko boste stopili v prostor zbodla v oči. Tudi material zelo vpliva na končni izgled celotnega prostora. Pri izboru sedežnih garnitur je torej treba biti kar previden. Nikakor ni dobro, da se le odpravite v najbližjo trgovino in kupite prvo garnituro, ki vam je všeč. O nakupu dobro premislite, pozanimajte se tudi o cenah, povejte prodajalcem svoje želje in pričakovanja in jih povprašajte po vsem, kar vas zanima. Sedežne garniture namreč niso tako poceni in jih zato ne menjamo prav pogosto, zato si je bolje vzeti nekaj več časa za razmislek, kot pa kar nekaj kupiti in potem biti nezadovoljen s tem.

sedežne garniture
Kakšna kombinacija je pa vam všeč?

Sedežne garniture so skoraj obvezen kos pohištva vsakega gospodinjstva. Če se malo pošalimo, lahko rečemo, da so celo bolj potrebne kot jedilne mize, saj lahko tudi na sedežni garnituri udobno jeste. Ker so več funkcionalne, jih boste uporabljali za različna opravila, kar pomeni, da boste na njih preživeli veliko časa. Ravno zato je še toliko bolj pomembno, da kupite tako sedežno garnituro, ki bo zadovoljila vaše potrebe, kar pomeni, da se morate na njej počutiti udobno in sproščeno. Naj ne bo cena tisti glavni dejavnik, ki bi vplival na vaš nakup.

Če ste ravno v fazi kupovanja sedežne garniture upamo, da smo vam s tem člankom pomagali razjasniti določene stvari. Zdaj je na vas, da se odpravite v trgovino in skrbno izberete pravo sedežno garnituro za vaše gospodinjstvo. Pa srečno!

Nedavne objave