Udarno vrtalno kladivo – ključno orodje za učinkovito vrtanje in dletanje


Udarno vrtalno kladivo

Za učinkovito vrtanje in dletanje betona, kamna ter drugih gradbenih materialov je priporočljivo uporabljati udarno vrtalno kladivo ali rušilna oziroma kombinirana kladiva. Elektropnevmatsko udarno vrtalno kladivo deluje s pomočjo elektromotorja, ki ustvarja vrtenje orodja (svedra) in poganja pnevmatski mehanizem za ustvarjanje udarcev. S sinhroniziranim vrtenjem in udarjanjem orodja omogoča natančno vrtanje v izbrani gradbeni material. Raziskovanje tehnologije vpetja rezilnega orodja privede do dveh tipov vrtalnih kladiv: SDS Plus vrtalno kladivo (SDS plus vpetje) in SDS Max kladivo (SDS Max vpetje).

Udarno vrtalno kladivo

SDS Plus in SDS Max udarno vrtalno kladivo

V svetu vrtalnih kladiv obstajata dva glavna tipa – SDS Plus vrtalno kladivo, primerno za vrtanje lukenj od 5 do 28 mm, ter zmogljivejše SDS Max kladivo, namenjeno vrtanju lukenj od 12 do 52 mm. Kombinirana (vrtalna) kladiva po navadi vključujejo tudi funkcijo dletanja, vendar so pri tem manj učinkovita od specializiranih rušilnih kladiv. Ključen faktor pri izbiri kladiva je moč posameznega udarca, ki se meri v Džulih (J), in se lahko giblje od 2,5 J do impresivnih 45 J ali več, odvisno od velikosti kladiva.

Vrste kladiv glede na napajanje

Druga ključna delitev kladiv se nanaša na vrsto napajanja – ali so povezana z omrežjem (230 V), delujejo s pomočjo električnega agregata ali pa so opremljena z baterijo. S hitrim napredkom električnih baterij se v gradbeni industriji pojavlja močan trend prehoda s klasičnih električnih kladiv na baterijske (akumulatorske) modele.

Zanesljiva znamka z dolgoletno tradicijo

V podjetju Metal Mikulić ponosno nudijo obsežno ponudbo kladiv blagovne znamke HiKOKI, ki se je pred tem imenovala Hitachi. Kljub spremembi imena, kvaliteta ostaja nespremenjena in še naprej raste, odražajoča japonsko inovativnost ter učinkovitost. Kladiva Hitachi so bila dolgo časa prepoznana kot ena najboljših na svetu.

Vrhunska inovacija za najboljše razmerje med ceno in kvaliteto

HiKOKI se ponaša z inovacijo kot prvi proizvajalec brezkrtačnega udarnega vrtalnega kladiva na svetu. Za tiste, ki si želijo optimalnega razmerja med ceno in kvaliteto, so kladiva HiKOKI prava izbira. Ročno udarno vrtalno kladivo se izkaže kot izjemno vsestransko orodje, ki omogoča vrtanje v les, jeklo, barvne kovine, beton, suhomontažne plošče, plastiko in številne druge materiale. Poleg vrtanja je ta vrsta kladiva priljubljena tudi za rušenje, zaradi česar se pogosto imenuje kombinirano kladivo.

Optimalna izbira za učinkovito delo

Pri izbiri med kombiniranim in udarnim vrtalnim kladivom je smiselno odločiti se za slednje. Udarno vrtalno kladivo, tudi znano kot rušilno kladivo, se izkaže za bolj učinkovito orodje, ki zagotavlja vrhunsko zmogljivost pri vrtanju in dletanju. HiKOKI se ponaša z vrhunsko učinkovitostjo, ergonomsko obliko ter maksimalno trpežnostjo v svojih vrtalnih in rušilnih kladivih. Njihova patentirana tehnologija brezkrtačnih kladiv jih uvršča med vodilne svetovne proizvajalce. Odlikuje jih moč, vzdržljivost, ergonomska oblika ter skrb za uporabnika.

Nagrajena kvaliteta in oblikovanje

HiKOKI blagovna znamka, prej znana kot Hitachi, je prejela številne mednarodne nagrade za kvaliteto in oblikovanje svojih kladiv. Njihov pristop k moči, trpežnosti in estetiki je priznan na globalni ravni, kar potrjuje številne prejete nagrade. Odkrivanje, ali je mogoče udarno kladivo uporabiti za vrtanje v beton, razkriva, da so tako rušilna kladiva kot tudi vrtalna kladiva v ponudbi primerna za delo na trših materialih, kot sta beton in opeka. Ergonomično oblikovan ročaj omogoča udobno in varno delo, ne glede na to, ali gre za domače ali profesionalne mojstre. Cene izdelkov v ponudbi znamke Hikoki se gibljejo od približno 400 € do nekaj več kot 1000 €. Izdelki Hikoki so na voljo v razponu, ki zadovolji različne potrebe in proračune strank.

Nedavne objave