Sodobne fizioterapevtske storitve za zdravljenje in rehabilitacijo


Ponudba Centra Vitalizacije zajema sodobne fizioterapevtske storitve, ki ne le zdravijo poškodbe, ampak vam pomagajo tudi preprečiti prihodnje bolečine in težave. Prijava na fizioterapijo je možna na tej povezavi. Njihov cilj je, da vam fizioterapija izboljša vaše življenje in vas vrne k najljubšim hobijem ter vsakodnevnim aktivnostim. Fizioterapija vam pomaga pri različnih težavah kot so bolečine v križu, hrbtu ali vratu, mišično-skeletne disfunkcije, športne in delovne poškodbe, stare nepozdravljene poškodbe, rehabilitacija pred in po operaciji ter rehabilitacija po nevroloških stanjih.

Fizioterapija

Moč Tecar terapije v Centru Vitalizacije

V Centru Vitalizacije se zavzemajo za življenje brez bolečin in omejitev za naše paciente. Fizioterapija je možna v obliki Tecar terapiji, ki kot ena izmed najnaprednejših terapevtskih možnosti igra ključno vlogo pri doseganju tega cilja. Ta inovativna terapevtska metoda temelji na znanstvenem konceptu tekoče kapacitivne-resistivne diatermije, ki izkorišča energijo visokofrekvenčnih radijskih valov. S svojim delovanjem, ki vključuje generiranje električnega polja, prodre globoko v tkivo, spodbuja naravne procese celjenja in lajša različna bolezenska stanja ter poškodbe.

Razlaga tehnike Tecar terapije

Tecar terapija se razdeli v dve glavni komponenti. Prva, kapacitivna komponenta, je osredotočena na površinska tkiva in kožo. Ta del terapije pomaga povečati prekrvavitev, zmanjšati otekline ter spodbuja naravne obrambne mehanizme telesa. Druga komponenta, resistivna, se posveti globljim tkivom kot so mišice, kite in sklepi. S tem poveča presnovo ter sprošča napetosti v mišicah, kar prispeva k izboljšanju splošnega stanja in zmanjšanju bolečin.

Inovativna pot do okrevanja – terapija z globinskimi udarnimi valovi

V medicinskem Centru Vitalizacije verjamejo v najnaprednejše metode zdravljenja, zato so se odločili ponuditi terapijo z globinskimi udarnimi valovi. Prepričani so, da je to inovativna pot do okrevanja, ki lahko bistveno izboljša vaše življenje.

Fizioterapija obsega tudi terapijo z globinskimi udarnimi valovi, znanstveno je poznana tudi kot šok valovna terapija. Gre ta neinvazivno metodo zdravljenja, ki uporablja visokoenergetske zvočne valove za spodbujanje procesov zdravljenja v telesu. Čeprav je bila prvotno razvita za razbijanje ledvičnih kamnov, se je od takrat razširila v različne medicinske discipline.

Potek terapije

Pri terapiji z globinskimi udarnimi valovi se na prizadeto območje telesa nanese poseben gel, ki omogoča optimalen prenos valov. Nato se uporabi naprava za ustvarjanje udarnih valov, ki se usmerijo v ciljno območje. Trajanje postopka je običajno od 15 do 30 minut, odvisno od obsega težave in pacientovega odziva. Terapija z globinskimi udarnimi valovi je zanesljiva in neinvazivna metoda zdravljenja, ki lahko pomaga pri različnih bolezenskih stanjih. Ekipa strokovnjakov v Centru Vitalizacije vam lahko pomaga določiti, ali je ta terapija primerna za vas.

Kako deluje laserska terapija

Laserska terapija je učinkovita metoda zdravljenja, ki se opira na uporabo visoko intenzivne svetlobe, imenovane laser, in je namenjena lajšanju različnih bolezenskih stanj ter pospeševanju okrevanja. Tehnologija laserske terapije temelji na fotobiomodulaciji, procesu, kjer laserska svetloba s specifično valovno dolžino prodira v tkiva, jih absorbira in sproži različne biokemične odzive.

Nedavne objave